
Starea jalnică în care se află mormântul lui Victor Babeș a fost semnalată în urmă cu doi ani de către doamna Mária Berényi. „AŞA ARATĂ MORMÎNTUL LUI VICTOR BABEŞ! R U Ş I N E !!!!! Savantul de renume mondial este îngropat în curtea interioară a Institutului Cantacuzino din Bucureşti, la capătul unei alei care se termină într-o parcare”, a scris doamna Berényi pe pagina sa de Facebook.
Din păcate, nu se cunoaște dacă vreo autoritate s-a implicat sau nu în ultimii doi ani în restaurare mormantului acestui mare savant român.
Victor Babeș s-a născut la 27 iulie 1854, la Viena, pe vremea imperiului austro-ungar, fiind fondatorul școlii românești de microbiologie, tratamentul pelagrei și rabiei, potrivit banatulazi.ro. După alte surse, ziua de naștere a fost 4 iulie sau 28 iulie. În colaborare cu Victor André Cornil, Victor Babeș este autorul primului tratat de bacteriologie din lume. Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara poartă și numele lui Victor Babeș. Victor Babeș a fost fiul lui Vincențiu Babeș, originar din Hodonii Banatului (21 ianuarie 1821 – 3 februarie 1907), fost avocat, profesor, ziarist și om politic român din Banat, unul din membrii fondatori ai Academiei Române.
Mai multe despre Victor Babeș pe banatulazi.ro
FOTO: banatulazi.ro
"Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moș îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănțuit."
Titlul poeziei: Decebal către popor
Autor: George Coșbuc
„Dacă nu lupți pentru ceea ce vrei,
meriți ceea ce ai.”
John C. Maxwell