RUȘINOS. Pentru Victor Ponta cei peste 700.000 de români (aromâni) din Grecia și Albania, care sunt lipsiți de drepturi elementare, nici nu există!

March 19, 2014 •Guvernul Victor Ponta •Views: 2350

FOTO: romanialibera.ro

FOTO: romanialibera.ro

La data de 18 martie, Prim-ministrul României Victor Ponta a efectuat, la invitațiile omologilor săi din Grecia și Albania, o vizita de lucru la Atena, urmată de o vizită oficială la Tirana fără să sufle un cuvințel despre situația dramatică din punct de vedere identitar în care cele doua state țin pe cei circa 700.000 de români(aromâni) de pe teritoriul lor, transmite Romanian Global News.

Din toate materialele de presă publicate pe pagina de web a Guvernului (www.gov.ro) nu reiese nici măcar într-un rând aruncat undeva la întâmplare, faptul că Victor Ponta ar fi adus în discuție cu oficialii din Grecia și Albania situația critică în care se află cei peste 700.000 de români (aromâni) care trăiesc în cele doau state.

Nerecunoașterea acestor comunități ca minorități naționale și lipsa drepturilor elementare legate de utilizarea limbii materne în școală, ar fi putut constitui un punct de reper al raporturilor bilaterale cu Grecia și Albania. Evident acest lucru ar fi valabil pentru un premier care ar pune interesele ce țin de păstrarea identității neamului românesc mai pesus de interesele mercantile fluturate de delegația României la Atena și Tirana.

Romanian Global News recomandă pentru cei care cheltuie banii contribuabilului român pentru a se plimba prin Balcani, lecturarea excelentei lucrări a Prof. univ.dr. Adina Berciu despre ce făcea statul român, atunci când la conducerea sa erau oameni care le păsa de destinul neamului românesc, pentru românii din Balcani.

Materialul este aici: http://www.lisr.ro/9-10-berciu.pdf

Conform informațiilor Romanian Global News, la vizia în Albania a participat și actorul Bogdan Stanoievic, acela care îndeplinește rolul de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni. Consultând paginile de web ale MAE și ale DPRRP, unde nu se amintește nimic despre acest lucru, nu putem constata decât că prezența sa a fost doar una care ținea de decor sau de recuzită…

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to RUȘINOS. Pentru Victor Ponta cei peste 700.000 de români (aromâni) din Grecia și Albania, care sunt lipsiți de drepturi elementare, nici nu există!

 1. cbanioti says:

  Interesant este ca Victor Ponta este aroman dupa mama.

 2. Anonymus says:

  Asa o sa se intample daca ne conduc acesti de stanga!! Care nici in programul lor nu au aceasta chestiune!!

 3. Iulia Serban says:

  Sa fim seriosi, el n-are grija de românii minoritari din Harghita si Covasna…!

 4. Pavel says:

  Cum şi de unde a putut ajunge PRIM-Ministru astfel de CLONAT cu LIPSĂ DE SIMŢ IDENTITAR ??? PRIVIŢI OAMENI BUNI ACEASTĂ FAŢĂ (ITALIENII ZIC “FACCIA” cât VOT în VANITATE…

 5. Sorin says:

  Nu va este clar ca aceasta lichea nu face politica in interes national??? Satele din muntii Pindului sunt sate conpacte de aromanii care sunt supusi unei asimilari agresive din partea statului grec. Un roman care calatoreste prin aceste sate nu are nevoie sa vorbeasca alta limba, se va intelege destul de vine cu localnicii in limba romana.

 6. Dan says:

  NU pot sa-l sufar pe tradatorul de Ponta. Este un dobitoc si jumatate. Totusi, istoric vorbind singura radacina a aromanilor cu romani este aceea ca se trag din familia popoarelor tracice.

  Identitatea nationala se castiga cu experiente comune, istorie, probleme si rezolvari comune. Nu pot sa fiu de acord cu tine ca Ponta ar avea vre-o obligatie fata de oamenii de acolo….ma mult decat ar avea-o in calitate de PM al unei tari membre ONU.

  Nu am nimic cu aromanii in general, sunt niste oameni ok. Dar cred ca nu-i pot numi romani decat pe acei aromani care ne-au impartasit istoria fie ca ei sunt in prezent in Romania sau in diaspora.

  Cam atat,
  Numai bine

  • Eu says:

   Aromanii n-au inceput cu Simona, si nu acum s-au trezit ca exista si ca sunt machedoni (aromani), nu acum s-au mutat in Grecia, Albania, etc. Si de ce i-a facut pe aromanii “romani de pretutindeni” prin lege, daca n-avea de gand si sa-i ajuta cumva? Ce nevoie au aromanii de Romania?

 7. Vasile says:

  In principiu deca au un interes politic reactioneaza.
  Daca nu au politic, macar financiar sa fie, daca nu… de ce sa ne intereseze ???
  De cand a aparut Simona Halep, care este aromanca, toti o baga in seama Nicusor al de la Constanta o face cetatean de onoare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "RUȘINOS. Pentru Victor Ponta cei peste 700.000 de români (aromâni) din Grecia și Albania, care sunt lipsiți de drepturi elementare, nici nu există!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/rusinos-pentru-victor-ponta-cei-peste-700-000-de-romani-aromani-din-grecia-si-albania-care-sunt-lipsiti-de-drepturi-elementare-nici-nu-exista/