S-a stins şi “Moţu”, unul dintre fericiţii prigoniţi pentru credinţă

November 23, 2012 •anticomunism •Views: 1342

A trecut la cele veşnice încă unul dintre luminoşii foşti deţinuţi politic: Marin Matei – “Moţu”. Intrase în temniţă la numai 17 ani şi a suferit prin cele mai odioase puşcării politice vreme de şapte ani. I-a cunoscut în închisoare pe părintele Bartolomeu Anania (viitorul episcop şi mitropolit), părintele Iustin Pârvu (stareţul de la Petru Vodă – Neamţ),  părintele Ilie Lăcătuşu şi Nicu Steinhardt (cel care avea să devină monahul Nicolae de la Rohia), din a căror cultură şi profunzime duhovnicească s-a împărtăşit.

Pentru că era unul dintre cei mai tineri prizonieri, “veteranii” Aiudului l-au înconjurat cu multă afecţiune şi l-au alintat “Moţu”. Şi aşa i-a rămas numele pînă în ultimul ceas al vieţii sale pămînteşti.

Marin Matei – “Moţu” a iniţiat alcătuirea unei cărţi de căpătîi pentru tineretul român, Fericiţi cei prigoniţi (Ed. Bonifaciu, 2008), o excelentă introducere foto-documentară în istoria românilor sub regimul comunist. El a dedicat această carte “tuturor părinţilor care şi-au crescut copiii în dragoste de neamul românesc şi de Dumnezeu şi care au suferit alături de noi prigoana satanei roşii”.
Marin Matei – “Moţu” va fi înmormîntat sîmbătă, la Tg. Mureş. Dumnezeu să-l odihnească!
Sursa: blogul lui Claudiu TârziuTags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to S-a stins şi “Moţu”, unul dintre fericiţii prigoniţi pentru credinţă

  1. Ramona says:

    Amin,Dumnezeu sa-l ierte si sa-l aibe in grija…
    El a fost ales sa fie unul dintre prizonieri politici, acuma se pare ca nimeni nu mai vrea in ziua de azi sa mai aplice legea de alta data.
    Oare daca el a murit, i se va face loc lui Ponta sau Basescu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "S-a stins şi "Moţu", unul dintre fericiţii prigoniţi pentru credinţă"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/s-a-stins-si-motu-unul-dintre-fericitii-prigoniti-pentru-credinta/