Sa nu se zica ca nu au stiut: am sesizat autoritatile despre intensificarea extremismului maghiar in Covasna si Harghita!

August 7, 2009 •antiromanism, Covasna, Harghita, iredentism, Mircea Geoana, PCM, PD-L, PSD, Roberta Anastase, sovinism, Tinutul Secuiesc, Traian Basescu, UDMR •Views: 1337

Sfântu Gheorghe: Petiţie pentru Băsescu, Anastase şi Geoană

Preşedintelui României, Traian Băsescu, al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase şi celui al Senatului, Mircea Geoană, le-a fost transmisă, vineri, câte o petiţie referitoare la „intensificarea activităţilor unor organizaţii extremiste şi iredentist-şovine maghiare pe teritoriul României, cu sprijinul financiar şi moral al autorităţilor publice locale din Covasna şi Harghita, controlate de Uniunea Democrată Maghiară din Romania”, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).
Petiţia este semnată de un cetăţean din Sfântu Gheorghe, Dan Tănasă şi face referire la incidentele ce au avut loc pe data de 30 iulie a.c. la Miercurea Ciuc, cu ocazia unei manifestări organizate de către un ONG al minorităţii rrome. În petiţie se arată că în paralel cu manifestarea minorităţii rrome a avut loc o contra manifestare, în organizarea unor „formaţiuni extremiste maghiare- Tineretul Maghiar din Ardeal EMI, Garda Maghiară şi Mişcarea tinerilor din cele 64 de comitate HVIM”. Potrivit semnatarului petiţiei, membrii organizaţiilor maghiare public cartoane cu inscripţiile “spală-te” şi „mergeţi la muncă”, au scandat “să piară Trianonul! ” şi au difuzat o melodie ţigănească ce avea ca fundal sonor focuri de armă, fluturând, totodată, pancarte cu inscripţia „ţigani împuţiţi”.

Dan Tănasă consideră că cele trei organizaţii sunt agresive şi au susţinerea morală şi financiară a autorităţilor locale din Covasna şi Harghita, conduse în majoritate de UDMR. Semnatarul petiţiei mai precizează că aceste organizaţii maghiare promovează anularea Tratatului de la Trianon, revenirea Transilvaniei la Ungaria Mare, autonomia pe criterii etnice şi dezbinarea Universităţii Babeş- Bolyai din Cluj Napoca. „Toate cele trei organizaţii au avut reprezentanţi la toate mitingurile organizate în judeţele Covasna şi Harghita de la formarea Guvernului Boc şi au fost primiţi de către organizatori (liderii locali şi centrali ai UDMR) fără nicio problemă, iar populaţia i-a întimpinat de fiecare dată cu aplauze atunci cand apăreau în uniforme paramilitare, cu cagule şi drapelul arpadian, simbolul fascist al Ungariei Hortyste”, se mai arată în petiţie. Prin urmare, Dan Tănasă consideră că se impune să îi întrebe pe destinatarii petiţiei dacă românii, evreii şi rromii mai sunt în siguranţă în Transilvania, ce măsuri vor întreprinde autorităţile Statului pentru asigurarea unei stări de normalitate şi pace interetnică şi faţă de finanţarea din bani publici a organizaţiilor „de extremă dreaptă şi paramilitare maghiare care luptă deschis pentru autonomia teritorială pe criterii etnice în Covasna şi Harghita”. În petiţie se mai solicită şi o verificare a sumelor de bani ce au fost alocate de către consiliile judeţene şi primăriile din Covasna şi Harghita organizaţiilor sus-amintite şi comunicarea măsurilor ce vor fi luate pentru ca acestea să nu mai fie finanţate şi să fie interzise. În încheierea petiţiei, se solicită poziţii ale preşedinţiei, Camerei Deputaţilor şi Senatului, referitoare la dezincriminarea în Codul Penal a acţiunilor împotriva ordinii constituţionale. „Ultima varianta a Codului Penal în cazul acţiunilor îndreptate împotriva ordinii constituţionale echivalează cu o dezincriminare a infracţiunii de acţiuni îndreptate împotriva ordinii constituţionale. Consider ca o reacţie a Domniei Voastre în acest caz faţă de autoritătile statului care sunt obligate să vegheze la respectarea legii şi a spiritului Constituţiei României ar fi una firească şi care s-ar înscrie în linia principiilor naţionale şi constituţionale promovate de Dumneavoastră în subiectul Covasna-Harghita”, scrie Dan Tănasă, arătând că aşteaptă răspunsuri din partea celor cărora le-a adresat petiţia.
Autor : Monica RIZEA

Data publicării: 07 Aug 2009

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Sa nu se zica ca nu au stiut: am sesizat autoritatile despre intensificarea extremismului maghiar in Covasna si Harghita!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sa-nu-se-zica-ca-nu-au-stiut-am-sesizat-autoritatile-despre-intensificarea-extremismului-maghiar-in-covasna-si-harghita-2/