Să omorâm toți câinii fără stăpân!

September 5, 2013 • Dan Tanasa • Views: 1585

Dan Tanasă

de Dan Tanasă

Da! Să omorâm toți câinii fără stăpân! De ce să-i luăm la întrebări pe cei care toacă anual zeci, poate sute, de milioane de euro în toată țară tocmai pentru a se ocupa de problema câinilor fără stăpân? Să omorâm câinii! E mai simplu așa. De ce să-i luăm la întrebări pe primarii și consilierii locali care sunt plătiți atât de gras din fonduri publice tocmai ca să se ocupe de această problemă care ne pune viața în pericol? De ce să-i deranjăm pe cei pe care i-am ales ca să rezolve problema câinilor străzii nu ca să verse anual sume mari de bani în conturile unor firme și ONG-uri care se fac că rezolvă problema? Mai bine omorâm toți câinii fără stăpân. Dăm o lege și îi omorâm pe toți la un loc. O lege care să legifere o crimă.

Să omorâm toți câinii! Să lăsăm demagogia ieftină a politicienilor care se folosesc de subiect să zburde liberă dar să omorâm toți câinii. Este evident că lumea nu vrea să fie mușcată de câini pe stradă. Nu și pentru primarul capitalei, care vrea un referendum pe această temă. Dar pe când un referendum la care cetățenii să răspundă cu Da sau Nu la întrebarea ”Să se ridice gunoiul menajer de pe străzi dacă în termen de 3 zile nu dispare singur?”?. Ce spuneți domnule Oprescu? Sau mai bine omorâm toți câinii!

Problema câinilor fără stăpân nu este una locală, ci una națională. Nu-i întâlnești doar în București, ci în aproape toate orașele din țară, mai mici sau mai mari. Ca atare, rezolvarea ei impune o strategie națională. Dacă ei vor dispărea în București, vor avea grijă primarii din alte orașe să-i plimbe pe ai lor până în capitală. Pentru că așa se fac lucrurile la noi.

Moarte unui copil de patru ani mușcat de câini fără stăpân trebuie să schimbe ceva radical în modul în care ne raportăm la această problemă. Suntem chemați să dăm un examen al putinței noastre în fața unei probleme care ne privește pe toți. Îi suntem datori acestui copil, care nu este victima câinilor ci este victima propriei noastre nepuntințe. A neputinței de a cere celor pe care i-am ales să rezolve această problemă. Sau mai bine omorâm toți câinii!Tags: , , ,

6 Responses to Să omorâm toți câinii fără stăpân!

 1. Alin Gabriel says:

  Waa, dar nu imi vine sa cred cat de magar poti fi, si ti-am mai fost si fan, prost am fost. Pai atunci de ce sa nu ii omoram pe toti oamenii, doar pentru ca unii din ei comit crime groaznice sau violeaza copii. Mie scarba ca sunt roman,. Apai atunci bai draga iti meriti soarta, sa te calce toti in picioare ca sa fiu al naibi daca o sa-ti mai iau vreodata apararea, solutii existau ba si fara sa omoram in masa atatea vieti nevinovate, inseamna ca iti place si tie nebunule cand astia omoara caini in chinuri prin diferite metode.

 2. ciprian says:

  nu sunt in masura sa judec pe altii si nici nu i-mi place ideea de a extermina cainii sau orice alt animal dar faptele vorbesc de la sine,se cheltuie mai multi bani in ocrotirea lor decat in a copiilor orfani deci in concluzie ocupativa de copii si persoanele fara adapost si omorati odata toti cainii fara stapan.nu exista alta variant ajutatoare suntem incapabili sa ne ajutam pe noi ca popor dar ce mai conteaza cand avem cainii peste tot inclusiv la conducere

 3. calin says:

  da ar fi o treaba INVERS ….(sper ca te referi la CEI ALESI)

 4. Paul Snaider says:

  Oare nu e mai bine …invers ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend