SAC FĂRĂ FUND PENTRU ȘOVINISMUL MAGHIAR. Peste 250.000 de lei pentru promovarea proiectului ”Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală şi a Tineretului din Ţinutul Secuiesc”!

February 24, 2012 •Antal Arpad, antiromanism, discriminarea romanilor, extremism maghiar, iredentism, Primaria Sfantu Ghorghe, separatism etnic, Sfantu Gheorghe, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1370

Primăria Sfântu Gheorghe anunță cu mare fast pe pagina de internet a instituției alocarea a altor 250.000 de lei pentru organizarea unui nou eveniment șovin maghiar destinat în exclusivitate tineretului maghiar din așa-zisul ținut secuiesc.

Redau mai jos materialul apărut pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe:

În 2012, Sfântu Gheorghe va fi capitala tineretului

Seria de programe desfăşurate pe durata întregului an, sub denumirea de Capitala Culturală şi a Tineretului din Ţinutul Secuiesc, este organizată de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, împreună cu Consiliul Local. În cadrul conferinţei de presă de ieri, în prezenţa primarului Antal Árpád András, organizatorii au prezentat ideile proiectului şi programului, referitoare la tineret, idei aflate încă în stadiu de finalizare.

Veres-Nagy Tímea, iniţiatoarea şi în acelaşi timp purtătoarea de cuvânt a evenimentului, ne-a spus că pentru această iniţiativă s-au folosit de documentele care au alcătuit proiectul demarat încă din 2010, sub numele de Capitala Tineretului European, care nu a fost evaluat pozitiv. – Deoarece în Ţinutul Secuiesc Sfântu Gheorghe este oraşul cu cea mai largă ofertă culturală, concepţia de bază a acestei mobilizări a fost ca, pe lângă evenimentele culturale existente, să alcătuim un asemenea pachet de programe noi care să scoată şi mai pregnant  în evidenţă numele de capitală – ne-a împărtăşit Veres-Nagy Tímea.

Procesul de organizare este în desfăşurare, până acum organizatorii au discutat cu mulţi tineri, cu organizaţii de tineret, cu comitete de elevi, dar programul care se va desfăşura pe durata întregului an  nu este încă definitivat. Scheletul  evenimentului  este format din idei care au făcut parte din proiectul din 2010, idei care au fost implementate în proiectul din acest an.

Organizatorii ne-au dezvăluit câteva proiecte de program: se va organiza o bursă sportivă, al cărei scop este prezentarea ofertelor asociaţiilor sportive din Ţinutul Trei Scaune, în cadrul unei expoziţii în aer liber, unde vizitatorii pot încerca pe viu anumite ramuri sportive. În acelaşi timp, va fi şi o Întâlnire Internaţională a Dansurilor Populare, la care vor fi invitate grupuri de tineri dansatori din Europa, care vor fi găzduiţi de tineri din Sfântu Gheorghe.

Cei ce organizează Festivalul Muzicii Stradale din Sfântu Gheorghe participă şi la Festivalul de Muzică şi Dans Contemporan, vor fi organizate şi programe de protecţia mediului, concursuri între familii, vizitarea unor ferme agricole, cunoaşterea  unor ferme bio, împreună cu Junior Business Club. Se vor organiza şi proiecţii de filme în aer liber, partener fiind  Asociaţia Culturală şi de Tineret MUKKK. Unul din ţelurile cele mai importante ale şirului de evenimente  este acela ca organizaţiile de tineret să înveţe să colaboreze fructuos, şi să se implice în proiecte şi tineri care nu sunt afiliaţi niciunei organizaţii.

Pe data de 3 martie, la Casa cu Arcade, se va inaugura  biroul care va purta numele de Centrul de Resurse al Tineretului. Domnul primar Antal Árpád ne-a spus că acest program este finanţat de către Consiliul Local cu 250. 000 lei, şi deoarece există şi câteva evenimente la nivel judeţean, şi Consiliul Judeţean va sprijini acest proiect. Pe lângă aceste sume, se bazează şi pe alte surse de finanţare, fiind gata până acum patru proiecte, iar până la sfârşitul lunii martie, încă cinci.

Nota mea: fotografia apare pe pagina de internet a Primăriei Sfânu Gheorghe și arată încă odata cum este arborat drapelul Ungariei în mod permanent în sala de ședințe a Consiliului Local Sfântu Gheorghe.


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to SAC FĂRĂ FUND PENTRU ȘOVINISMUL MAGHIAR. Peste 250.000 de lei pentru promovarea proiectului ”Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală şi a Tineretului din Ţinutul Secuiesc”!

  1. […] pe anul 2012 depus de Asociația Fundament pentru organizarea și desfășurarea evenimentului ”Sfântu Gheorghe – capitala culturală și de tineret a ținutului secuiesc”. Conform documentului, suma totală cheltuită din fonduri publice la dorința primarului UDMR […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SAC FĂRĂ FUND PENTRU ȘOVINISMUL MAGHIAR. Peste 250.000 de lei pentru promovarea proiectului ”Sfântu Gheorghe - Capitala Culturală şi a Tineretului din Ţinutul Secuiesc”!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sac-fara-fund-pentru-sovinismul-maghiar-peste-250-000-de-lei-pentru-promovarea-proiectului-sfantu-gheorghe-capitala-culturala-si-a-tineretului-din-tinutul-secuiesc/