Sancțiuni luate de ISJ Covasna, în cazul elevei cu bentiță tricoloră. Diriginta schimbată, mustrare scrisă pentru director și adjuncți

March 26, 2013 • Covasna • Views: 2684

eleva bentita tricolora covasna liceuInspectoratul Şcolar Judeţean Covasna a efectuat, în cursul săptămânii trecute, verificarea situaţiei create la Liceul ,,Körösi Csoma Sandor” din Covasna. Acţiunea desfăşurată de ISJ Covasna a avut în vedere parcurgerea următoarelor etape: reconstituirea cronologică a evenimentelor, luarea de declaraţii din partea persoanelor implicate direct şi indirect, evaluarea situaţiei existente la nivelul unităţii de învăţământ.

Ca urmare a verificării, ISJ Covasna a luat următoarele măsuri, pentru ca unitatea de învăţământ să reintre într-o stare de normalitate, astfel încât procesul educaţional să se desfăşoare în condiţii de linişte şi echilibru:

1. La nivelul conducerii tmităţii de învăţământ: sancţionarea directorului şi a celor doi directori adjuncţi ai unităţii de învăţământ cu observaţii scrise, conform prevederilor Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/ 2011, pentru gestionarea defectuoasă a situaţiei în primele zile ale desfăşurării evenimentelor.

2. La nivelul clasei: schimbarea, din funcţia de diriginte şi din cea de profesor de Limba şi literatura română al clasei a IX-a A, a doamnei profesor care a îndeplinit aceste atribuţii până în acest moment.

La nivelul unităţii de învăţământ se vor aplica, în cel mai scurt timp, următoarele măsuri:

1. Eficientizarea comunicării interne şi externe la nivelul unităţii de învăţământ şi realizarea unor proceduri clare şi aplicabile în acest sens.

2. Actualizarea şi completarea Regulamentului de Ordine Interioarã al şcolii şi comunicarea acestuia, sub semnătură, elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor.

3. Îmbunătăţirea şi întărirea parteneriatului şcoală – părinţi şi implicarea constantă a părinţilor în viaţa şcolii.

4. Organizarea de activităţi extracurriculare şi extraşcolare cu caracter educativ, la care să participe toţi elevii, indiferent de limba de predare.

5. Acordarea unei atentii constante educarii elevilor in spiritul respectarii simbolurilor nationale, a identitatii etnice si culturale a fiecaruia, in spiritul convietuirii normale intr-un mediu cultural, in care toleranta si respectul sa fie primordiale.

6. Organizarea comemmorarilor, a Zilei Nationale si altor sarbatori nationale sau specifice minoritatilor nationale, astfel incat elevii sa aiba posibilitatea de a participa activ, indiferent de etnie sau limba de predare.

Integral în Jurnalul NaționalTags: , , ,

16 Responses to Sancțiuni luate de ISJ Covasna, în cazul elevei cu bentiță tricoloră. Diriginta schimbată, mustrare scrisă pentru director și adjuncți

 1. Ilie Chiorescu says:

  Referitor la sanctiunile aplicate de ISJ COVAZNA LA ACEST LICEU MAGHIAR, sa fim seriosi !Cucoana respectiva sa fie detasata pentru un an de zile in Delta Dunarii la o scoala, pentru a vedea si dumneaei cum se traieste si intre alte etnii ! Directorul liceului sa fie destituit si trimis si el sa predea in Moldova la DARABANI sau SĂVENI,unde se invata carte, nu se face politica!

  • gabri says:

   si tu sa faci ceva pregatire la gramatica sau eventual la citire,nu e posibil sa scrii in halul asta numele localitatii aleia,pe care ar trbui sa-l stii macar dupa cat s-a vorbit zilele astea despre-COVASNA!

 2. nmbcatega says:

  citat:
  “Actualizarea şi completarea Regulamentului de Ordine Interioarã al şcolii şi comunicarea acestuia, sub semnătură, elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor.”

  Si mai exact cu ce se actualizeaza si completeaza?Oare cu interzicerea de afisare a insemneleor nationale, exceptie facand bineinteles cele ale Ungariei si a-l tinutului secuiesc?

  Eu singura masura pe care o asteptam era:
  puscarie pentru director, director adjunct si diriginta!

 3. ion says:

  Vreau fapte nu vorbe!

 4. crin says:

  Bine, pe hartie arata cam neclar sa fiu sincera ! Deci ce se intampla practic in realitate am vrea sa stim? De ce nu au fost exclusi din cadrul didactic al scolii si din invatamant Directorul si Diriginta care mai era si profesoara de Limba si Literatura Romana ? Nu se intelege ce cauta astfel de elemente in invatamant dupa cele ca au infaptuit !!!

 5. exoldliviu54 says:

  Comentariile in general sunt bune functie de cine le citeste.Problema e “cine le citeste”.Anonimii ca mine isi comunica impresiile si atat;cu speranta sa primeasca aprecieri de oriunde,fara sa faca tot ce e posibil ca opinia lor sa fie ascultata de cei imputerniciti in acest sens.Asta e conditia anonimului intr-o tara bazata pe interese politice,de grup,personale sau oculte.Pana nu ne vine mintea la cap noi o sa cantam Desteaptate romane, iar altii o sa repete cintece venite din Asia sau de aiurea{ca nici ei nu stiu de unde.
  Aprecieriile facute de toti descreieratii care-si duc viata pe teritoriul ROMANIEI,ca urmare a unor evenimente istorice neconcludente(vezi situatia sasilor si a secuilor care au fost trimisi cu misiunea sa apere granitele unui imperiu care nu mai exista)si neelucidate nici pana in prezent pentru ca misiunea lor istorica a incetat.Asa ca orice urmas descendent din familii de transferati cu sau fara voia lor pe pamantul ROMANIEI,scrie fara sa-si dea seama ca este un degenerat biologic rezultat in urma prostiei ascendentilor lui.Vezi fenomenul psihologic unguresc.

  • asa este .. sunt perfect de acord si.. ma bucura faptul ca sunt cativa romani care stiu exact ce s-a intamplat cu meleagurile astea , prin ce au trecut ai nostri si prin ce trecem si in ziua de astazi !!

 6. Cristi says:

  da, pe hartie arata bine… punerea in practica e mai… ,sa zicem, dificila!

  • Garibaldi 194o says:

   Este cumplit ca in tara noastra sa nu avem voie sa arboram tricolorul cind si unde vrem,ca sa nu suparam boanghinele.Si mai rusinos este felul cum au intervenit cadrele didactice(mai si sint romani).Rusine sa le fie.Elevi din Romania,fiti solidari cu Sabina,care a dat dovada ca este romanca.Bravo fetito,esti de admirat.

 7. Catalin Croitoru says:

  Un director care a indemnat diriginta sa mearga la eleva si sa-i scoata bentita tricolora trebuie imediat destituit din functie.
  Diriginta care s-a dus la eleva cu foarfeca in mana a facut un gest de agresiune asupra unui minor, elev, care o face incompatibila cu activitatea didactica si trebuie imediat data afara din invatamant.
  Inspectoarea generala care a calificat actiunea elevei drept „instigare si provocare” trebuie deindata destituita. Oricum sta de prea mult timp pe acel scaun si asta se vede(17 ani).
  Daca nu vom invata sa aplicam cu intransigenta legea pentru toti cetatenii romani, indiferent de nationalitate, nu vom fi nicodata respectati ca popor si ca stat european.

 8. Ovidiu says:

  sper sa nu se uite cu timpul acest eveniment … sanctiunile sunt doar asa de ochii lumii, acolo tensiuni intre elevi tot vor mai exista doar ca sub alta forma, mai cu zambetul pe buze

  • CU SIGURANTA VOR MAI FI TENSIUNI ATATA TIMP CAT CEI CARE AU PROVOCAT ACEST INCIDENT MAI SUNT SI VOR MAI FI ACOLO !! AR FI TREBUIT SA FIE DATI AFARA DIN INVATAMANT ..DOAR ASA AR FI FOST CAT DE CAT LINISTE SI PACE !! ORICUM NU ESTE , SI NU VA FI NICIODATA SI TOT DIN CAUZA LOR .. A SECUILOR CARE NU LE AJUNGE CA SUNT CEA MAI FAVORIZATA MINORITATE DIN EUROPA MAI VOR SI DRAPEL SECUIESC , TINUT SECUIESC , SCOLI MAGHIARE , STRAZI CU DENUMIRE IN LIMBA MAGHIARA , ANGAJARI DOAR DACA STI LIMBA MAGHIARA SI CATE SI MAI CATE !! SECUII DIN SFANTU GHEORGHE AU DECLARAT CA ZIUA DE 1 DECEMBRIE PT EI E ZI DE DOLIU SI NOI CE FACEM ?? STAM CU MAINILE IN SAN SI TOLERAM !! MARE PACAT PT STRAMOSII NOSTRI CARE S-AU LUPTAT PT PAMANTUL NOSTRU ROMANESC !!

 9. ovi says:

  praf stelar in ochisori…

 10. Dacos says:

  simple mangaieri parintesti pe crestet….daca ar fi dupa mine erau dati afara toti cei implicati(profesori)

  • perfect de acord , dar din pacate sunt si secui printre cei care au luat masura asta deloc aspra banuiesc de nu au fost dati afara !!! oricum liniste nu va mai fi acolo si nici in regiunile in care mereu a fost si vor fi conflicte ex SFANTU GHEORGHE , TG SECUIESC , MIERCUREA CIUC SI MULTE ALTELE !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend