"Saracia lucie", brandul UDMR in Covasna!

November 10, 2008 • Albert Almos, Antal Arpad, Covasna, Demeter Janos, iredentism, Marko Bela, separatism etnic, sovinism, Tamas Sandor, UDMR • Views: 1007

Singurul lucru bine pus la punct in Covasna este saracia lucie. De implementarea acesteia s-au ocupat cu succes liderii locali si nationali ai Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania. Printre oamenii cu viziune din UDMR ii amintesc doar pe Marko Bela, Antal Arpad, Tamas Sandor, Albert Almos sau Demeter Janos. Va arat mai jos cateva din magazile cu haine la mana a doua aduse din import pentru ca locuitorii judetului Covasna sa se poate imbraca cu ceva.

Ştire: Covasna: UDMR, invitat să îmbrace haine second-hand
Trimite acest articol unui prieten Tipărire
Politic Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PD-L (OTPD-L) Covasna, Dan Suciu, consideră că, pentru a simţi în comun cu populaţia municipiului Sfântu Gheorghe, aleşii locali şi cei judeţeni ar trebui să îmbrace hainele acesteia, transmite corespondentul AMOS News.

Plecând de la faptul că în Sfântu Gheorghe există aproximativ 80 de magazine ce comercializează haine şi încălţăminte second-hand, tinerii din PD-L Covasna au concluzionat, în urmă cu câteva săptămâni, că Sfântu Gheorghe este un “oraş second- hand”, amplasând un panou cu această inscripţie chiar la intrarea în municipiu.

Dan Suciu si bluzele pentru liderii administratiei UDMR

Chiar dacă administraţia locală şi cea judeţeană nu au fost încântate de această catalogare a oraşului, se pare că OTPD-L Covasna nu a renunţat la părerea sa, iar luni i-a invitat pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad – ambii UDMR – să îmbrace bluze achiziţionate dintr-un magazin second hand.

Invitaţia le-a fost adresată celor doi aleşi printr-o scrisoare ce purta semnătura preşedintelui OTPD-L Covasna, Dan Suciu.

„Vă rog să renunţaţi pentru o zi la costumele Armani şi să purtaţi această haină cumpărată dintr-un magazin second-hand din Sfântu Gheorghe. Vă rog, de asemenea, să faceţi public sentimentul pe care l-aţi trăit”, le-a scris Dan Suciu, atât lui Tamas Sandor cât şi lui Antal Arpad.

Dan Suciu consideră că locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt atât de săraci în prezent încât nu îşi pot permite decât să se îmbrace de la second hand.

OTPD-L Covasna spune că vina pentru sărăcia locuitorilor aparţine politicii de administraţie a municipiului Sfântu Gheorghe şi a întregului judeţ Covasna pe care a avut-o UDMR în ultimii 18 ani. Potrivit OTPD-L Covasna, “UDMR a reuşit să ruineze economic municipiul Sfântu Gheorghe, creând pentru acesta o identitate vizuală sumbră, de „oraş second hand”, din cauza magazinelor cu haine la mâna a doua care se găsesc la tot pasul”.

Dan Suciu mai aminteşte în scrisorile către Tamas Sandor şi Antal Arpad de declaraţiile din primăvara acestui an făcute de fostul primar de Sfântu Gheorghe şi actualul preşedinte al UDMR Covasna, Albert Almos, care la acea vreme a spus că strategia UDMR pentru Sfântu Gheorghe şi judeţul Covasna, în general, a fost aceea de a nu permite accesul investitorilor în zonă pentru a nu schimba “componenţa etnică”.

Prin urmare, Dan Suciu le solicită, atât lui Tamas Sandor cât şi lui Antal Arpad, să se delimiteze de declaraţiile lui Albert Almos, chiar dacă şi ei fac parte din aceeaşi formaţiune politică, UDMR.

Autor : Monica RIZEA AMOS NEWS

Cateva din zecile de magazine cu haine la mana a doua din municipiul Sfantu Gheorghe.
Cine a fost la putere in Covasna in toti acesti ani, din decembrie 1989 incoace? Pai de exemplu domnul Demeter Janos, fost presedinte al CJ Covasna


Marko Bela, fost vicepremier in Guvernul Romaniei


Tamas Sandor, fost deputat UDMR, actual presedinte al CJ Covasna

Antal Arpad, fost deputat UDMR, actual primar al municipiului Sfantu Gheorghe

Si bineinteles, genialul Albert Almos, cel care a condus orasul Sfantu Gheorghe 12 ani si acum vrea un mandat de senator.

One Response to "Saracia lucie", brandul UDMR in Covasna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend