Sărbătorirea a 95 de ani de la unirea Basarabiei cu România va fi marcată şi la Sfântu Gheorghe

March 25, 2013 •Basarabia •Views: 1287

romaniaPentru marcarea împlinirii a 95 de ani de la unirea Basarabiei cu România, miercuri 27 martie a.c., ora 16,00, Centrul Ecleziastic de Documentare “Mitropolit Nicolae Colan”,  împreună cu Fundaţia Naţională “Neamul Românesc” filiala Covasna,  va  organiza masa rotundă cu tema  “Partenereatul româno –român pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, prin reunirea cu România”. Cu acest prilej vor fi prezentate comunicările: “Acţiunile organizate pe ambele maluri ale Prutului cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la unirea Basarabiei cu România” (Dr. Ioan Lăcătuşu); “Prezenţe basarabene în viaţa culturală a judeţului Covasna” (Prof. ing. Maria Peligrad); “Un parteneriat de suflet: Liceul tehnologic “Constantin Brâncuşi din Sf. Gheorghe şi Liceul Profesional nr.1 din Chişinău”(Prof. Rodica Pârvan); “Idei şi curente pentru integrarea europeană a Republicii Moldova,  via Bucureşti” (Constantin Bărbuceanu).

Menţionăm faptul că, după anul 1990, în fiecare an, acest eveniment major din istoria românilor a fost marcat la Sf. Gheorghe şi în alte localităţi din judeţele Covasna şi Harghita, între românii din Arcul Intracarpatic şi cei din Basarabia  stabilindu-se numeroase şi trainice  legături de suflet.

Dr. Ioan LăcătuşuTags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Sărbătorirea a 95 de ani de la unirea Basarabiei cu România va fi marcată şi la Sfântu Gheorghe"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sarbatorirea-a-95-de-ani-de-la-unirea-basarabiei-cu-romania-va-fi-marcata-si-la-sfantu-gheorghe/