SCANDAL. Primarul PCM din Odorheiu Secuiesc și-a reclamat angajații la DNA. PCM l-a schimbat de la conducerea organizației locale a partidului

July 16, 2019 •Partidul Civic Maghiar •Views: 642

Primarul PCM din Odorheiu Secuiesc, Galfi Arpad, s-a adresat marți procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) cu privire la o achiziţie publică derulată chiar de către instituţia pe care o conduce, transmite agenția ungară de presă MTI.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul din Odorheiu Secuiesc, OBLIGAT definitiv de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

Partidul Civic Maghiar (PCM), a cărui filială locală din Odorheiu Secuiesc o conducea Galfi, l-a schimbat din funcţie.

Biroul de presă al Primăriei Odorheiu Secuiesc a transmis un răspuns scris agenţiei ungare de presă MTI: Árpád Gálfi a avut suspiciuni de ilegalitate cu privire la o investiţie derulată anul trecut la Băile Seiche, motiv pentru care a cerut comisia de specialitate din cadrul primăriei să verifice contractele derulate de departamentul de investiţii. Aceasta a constatat, într-un raport, că este obligatorie sesizarea instituţiilor statului, motiv pentru care primarul s-a adresat parchetului.

Potrivit MTI, marţi PCM a anunţat: din cauza plângerii penale de la DNA, printre altele, primarul este cercetat disciplinar de forurile interne ale partidului. Luni PCM Odorheiu Secuiesc l-a schimbat pe Gálfi din funcţia de preşedinte.

„Partidul Civic Maghiar condamnă profund faptul că Árpád Gálfi, în calitate de primar, şi-a denunţat opt angajaţi şi pe viceprimar, precum şi trei firme din Odorheiu Secuiesc la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în ciuda faptului că ar fi existat şi alte căi juridice pentru rezolvarea cauzei”, se arată în comunicatul PCM citat de MTI.

Partidul îi mai reproşează edilului-şef că şi-a îndeplinit defectuos îndatoririle de preşedinte al filialei locale, luând decizii în nume personal, fără consultări.

FOTO: primarul Gálfi Árpád alături de Kövér László, Președintele Parlamentului Ungariei, facebook.com.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SCANDAL. Primarul PCM din Odorheiu Secuiesc și-a reclamat angajații la DNA. PCM l-a schimbat de la conducerea organizației locale a partidului"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/scandal-primarul-pcm-din-odorheiu-secuiesc-si-a-reclamat-angajatii-la-dna-pcm-l-a-schimbat-de-la-conducerea-organizatiei-locale-a-partidului/