Scrisoare deschisa Prefectului Judetului Cluj, Florin Stamatian

August 9, 2009 •antiromanism, Cluj Napoca, Emil Boc, Florin Stamatian, iredentism, Napocanews, PD-L, sovinism, Trianon •Views: 1200

Dan Tanasa,

Sfantu Gheorghe, judetul Covasna

Catre,

INSTITUTIA PREFECTULUI JUDETULUI CLUJ

Scrisoare deschisa

Stimate domnule Prefect Florin Stamatian,

V-am sesizat in data de 05 iunie 2009 asupra faptului ca pastorul reformat Szollosi Janos si asociatia Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate, reprezentata de liderul local Ferencz Pop, au organizat o comemorare a semnarii tratatului de la Trianon in cimitirul Crisan din cartierul clujean Gruia, prilej cu care au avut loc mai multe fapte care sunt sanctionate de catre legislatia in vigoare: declaraţii cu caracter şovin şi revizionist ale participanţilor, arborarea steagului Ungariei (fără a fi un eveniment oficial şi fără a fi arborat şi cel al României) şi intonarea imnului Ungariei (fără a fi un eveniment oficial şi fără a fi intonat imnul de stat al României înainte). La manifestarea iredentist-sovina au participat forte de ordine care au documentat, conform procedurii, evenimentul cu pricina.
Trebuie sa recunosc ca nu ma surprinde deloc modul in care institutia pe care o conduceti a raspuns sesizarii subsemnatului, precum si sesizarilor venite din partea publicatiei Napocanews. In mod normal as fi fost indreptatit sa dau in judecata Prefectura Judetului Cluj pentru „refuzul de a face”, adica pentru refuzul de a da curs unei sesizari, de a o documenta, de a dispune organizarea unei cercetari si de a transmite subsemnatului un raport redactat de catre un organ de cercetare cu privire la cele semnalate. Minime cunostinte juridice v-ar fi lamurit asupra acestor aspecte in cazul unei sesizari. Puteti fi linistit insa, nu voi face acest lucru.
Doresc insa, ca pe aceasta cale, sa imi exprim cele mai sincere si profunde sentimente de dispret fata de modul in care Dumneavoastra, in calitate de reprezentant al Guvernului Romaniei in teritoriu, intelegeti sa vegheati la respectarea Constitutiei Romaniei de catre toti cetatenii traitori intre granitele acestei Tari. Oricat am incercat sa ma conving ca nu este asa, imi dau seama ca ceafa groasa, burta mare peste curea si atitudinea „nu stiu, nu cunosc, nu ma intereseaza” nu sunt in fapt dovezi ale existentei principiilor ci mai degreaba dovada unei carente evidente in ceea ce priveste atat respectul fata de cetatenii din banii carora sunteti platit dar si fata de memoria eroilor romani morti pe campul de lupta in timpul celor doua Razboaie Mondiale pentru a elibera Ardealul de vremelnicul ocupant maghiar.
Oricat de greu va vine sa credeti ati fost numit in functia vremelnica de prefect tocmai pentru a veghea la respectarea Constitutiei Romaniei, cu tot ce sta scris in ea, nu doar a copertilor acesteia. Si la fel, oricat de greu va vine sa credeti, sunteti platit din fonduri publice pentru a servi interesului public, nu celui personal sau celui de grup, fie el economic sau politic. Modul acesta pueril si smecheresc de a raspunde unei sesizari adresata de catre un cetatean din banii caruia sunteti platit nu va descalifica doar pe Dumneavoastra ca si prefect al judetului dar descalifica si Institutia Prefectului Judetului Cluj, pe care, din fericire, o conduceti doar vremelnic.

Cu acelasi sentiment reciproc de sictir,

Dan Tanasa,
cetatean din banii caruia sunteti platit

Sfantu Gheorghe
09 august 2009

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Scrisoare deschisa Prefectului Judetului Cluj, Florin Stamatian"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/scrisoare-deschisa-prefectului-judetului-cluj-florin-stamatian/