SCRISOARE DESCHISĂ. Românii din Har-Cov către USL: FĂRĂ UDMR la guvernare!

December 11, 2012 • Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita si Mures • Views: 1426

Scrisoare deschisă

Domnului Victor Ponta, Prim-ministru al Guvernului României, Preşedinte USL

Domnului Crin Antonescu, Preşedintele Senatului României, Copreşedinte USL

Domnului Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Copreşedinte USL

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, în numele celor 400.000 de români pe care îi reprezintă, îşi exprimă deplina satisfacţie pentru victoria categorică obţinută de Uniunea Social Liberlă în alegerile parlamentare din data de 9 decembrie a.c. Este o victorie logică, normală, aşteptată de întreaga ţară fapt dovedit şi de scorul uriaş obţinut de USL în comparaţie cu toate celelate formaţiuni şi alianţe politice, atâtla Senat, cât şila Camera Deputaţilor.

Ne exprimăm încrederea că noile autorităţi ale statului, organismele legislativa şi executive, ce se vor constitui în urma alegerilor, vor acţiona în conformitate cu interesele majore ale ţării şi ale poporului român, punând mai presus de orice interesul naţional, fără a da curs proiectelor separatiste şi a celor care urmăresc federalizarea României.

În acelaşi timp ne exprimăm îngrijoarea faţă de intenţiile USL de aducere a UDMR la guvernarea ţării, fără nici un temei. Această formaţiune etnică, şovină va continua aceeaşi politică şantajistă faţă de autorităţile statului român, pe care a dus-o timp de două decenii, spre a-şi vedea împlinite toate obiectivele separatiste şi revizioniste. Prin aducerea UDMR la guvernarea României, USL nu ar face altceva decât să se compromită în faţa poporului român, încălcându-şi grav angajamentul de a nu colabora în plan politc cu această formaţiune etnică care a făcut atâta rău, prin participarea sa la guvernare, în ultimii ani.

Rugăm Guvernul României de a nu pune în discuţie în nici un fel şi de nu accepta sub nici un motiv o eventuală solicitare a UDMR de a fi schimbaţi cei doi prefecţi români din judeţele Covasna şi Harghita, care, în calitate de reprezentanţi ai guvernului în teritoriu sunt singurii care pot veghea şi acţiona împotriva acţiunilor udemeriste, potrivnice statului român, tot mai numeroase şi tot mai obraznice.

Consiliul director al FCRCHM reînnoieşte solicitarea de asigura finanţarea, de la bugetul central, a proiectelor culturale iniţiate Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş proporţional cu numărul românilor din cele trei judeţe, după modelul de finanţare al Fundaţiei „Comunitas”, fundaţie patronată de UDMR.

Preşedinte,

Prof. Ilie Şandru

30 Scrisoare Deschisa FCRCHM Alegeri 2012Tags: , , , , , ,

5 Responses to SCRISOARE DESCHISĂ. Românii din Har-Cov către USL: FĂRĂ UDMR la guvernare!

 1. Nelutu says:

  Ponta este un oltean nenorocit si lingau al ungurilor! Aduceti-va aminte ca in conferinta de presa tinuta in toamna la Cluj,acest individ a declarat ca :”Transilvania are nevoie de cit mai multa autonomie”!!!Asa ca nu va mirati de intentia de a-si aduce linga suflet pe acesti dusmani ai Romaniei!Sunt convins ca Ponta,ca un oltean inapoiat ce este,nu agreeaza ardelenii,se preface ca nu stie si nu vede actiunile antiromanesiti ale udmr-istilor,prefera sa abandoneze romanii ardeleni,prefera sa le cinte in struna celor ce vor federalizarea Romaniei!

 2. letitia says:

  A fii ROMAN inseamna ca te-ai nascut in ROMANIA,indiferent de etnie. Ai ,deci prin nastere obligatia morala sa-ti iubesti tara si sa respecti contitutia.Partidele etnice sunt apanajul celor ce nu au demnitate intr-un stat de drept.

 3. Irimia Teodora says:

  Nu are ce cauta in parlamentul Romaniei un partid etnic. Nu mai spun ca din punct de vedere juridic UDMR nu a fost niciodata un partid politic care sa poata sa aiba un cuvant de zis ca reprezentant al poporului roman in interesul national. Nu vor gandi niciodata in interesul romanilor si pentru binele Romaniei. Tot timpul au functionat ilegal deoarece ei sunt doar o uniune si nu sunt inscrisi pe lista oficiala cu partidele din Romania (si asta o stiu toti politicienii romani, dar la randul lor au fost si ei curve si i-au acceptat ca parteneri la detinerea puterii majoritare) . Ungurii au fost asa de curve incat din 1990 ei au fost la guvernare santajand de fiecare data pe cei care mai aveau nevoie de un mic procent ca sa poata fi majoritari .
  Sunt liberi sa se organizeze in orice tip de uniune pentru a reprezenta intesele lor. Pe ale noastre, ale romanilor nu le va urmari niciodata. Vrei sa faci politica ca un cetatean roman de nationalitate maghiara , foarte bine, dar trebuie sa te inscrii intr-un partid politic existent si aflat in legitimitate, inscris pe lista partidelor politice oficial, altfel nu. Asa ar putea fiecare etnie sa-si faca partidul lui si atunci chiar ca ar fi haosul si mai mare. Dar ungurii au fost si sunt curve de la marea lor descalecare si au furat tot timpul tot, teritoriu, istorie, drepturi prin propaganda mincinoasa. Obligatii nu au niciodata, cum ar fi de exemplu respectarea constitutiei romane. Nu vrei, liber, pa , pleaca unde vrei.
  Mai indreptatiti ar fi tiganii sa-si faca partidul lor si sa fie la guvernare, ca daca ii numaram bine sunt in numar mai mare decat ungurii. sau turcii, tatarii, sasii, etc. Nu, nicio alta nationalitate nu au avut interese meschine. Au trait bine acolo unde s-au nascut si niciodata nu au tipat in gura mare ca au alte drepturi decat cele constitutionale, au convietuit pasnic si frumos. Cel mai bun exemplu este Dobrogea.
  Deci: FARA UNGURI IN PARLAMET. TOTI SUNTEM ROMANI . LEGILE SUNT PENTRU ROMANI. NU-TI PLAC LEGILE, EUROPA E LIBERA, PLEACA UNDE TE SIMTI BINE SI LASA-NE SA TRAIM LINISTITI PE PAMANTUL NOSTRU CUM AM TRAIT SI PANA LA MAREA VOASTRA DESCALECARE.
  Am votat USL-ul tocmai pentru ca mi-a placut pozitia lui Ponta fata de UDMR la incidentele avute anul acesta. Acum ce facem?
  Cred ca Legea electorala ar trebui modificata in primul rand cu o prevede clara : cine nu respecta conditiile declarate de fiecare candidat in campanie, sa fie imediat schimbat, sa paraseasca functia pentru care a fost votat. Nu exista: “am spus ca asa voi face, dar acum cred ca……..,” Nu exista, electoratul a votat reprezentantul lui in conducerea statului pentru a duce la indeplinire obiectivele acestora dorite de ei si pentru care candidatul si-a dat cuvantul ca va respecta dorinta comunitatii care l-a ales. A fost ales si trimis acolo ca sa faca asa cum a promis. Nu se intampla asa, inseamna ca nu ma reprezinti si pleaca deoarece invoiala noastra a fost alta. Lasa pe altul sa conduca acolo sus asa cum am gandit impreuna aici, jos, pentru ca de fapt eu te platesc sa ma reprezinti si daca nu o faci cum spun eu, ADIO.
  Nu faceti aceeasi greseala ca Iliescu. Daca el era ferm la inceput altfel se scria instoria. Avem acum o conjunctura clara sa scape guvernarea de curve si nu o facem? Indiferent de politica externa si vocile lumii, chiar nu putem sa fim romani, sa ne impunem dorintele noastre, sa ne facem auziti noi pe limba noastra, sa ne pastram verticalitatea ca stramosii nostri, sa ne aparam saracia si nevoile si neamul ?
  Atentie, s-ar putea ca istoria sa nu-ti mai ofere a doua oara o sansa ca asta sa-ti poti guverna tara cu ganduri curate romanesti pentru poporul tau.
  FITI DEMNI CA POPORUL CARE V-A ALES SI CONDUCETI ROMANESTE!
  pentru ca sigur adoua oara nu veti mai fi alesi!

 4. Sorin Rotaru says:

  Domnilor romani, mie-mi pare ca suntem inca odata tradati si vanduti. Probabil ca nu exista printre cei de la putere, care nu fac decat sa se invarta intre ei, romani patrioti. Uneori ma gandesc ca n-or fii romani si daca studiezi cu atentie se pare ca asa este. Eu sunt din Valcea si nu am avut niciodata probleme cu nationalitatile conlocuitoare, dar ma incearca un sentiment deloc placut cand vine vorba de aceasta problema cu autonomia. Poate vom realiza intr-o buna zi asta si om porni sa ne facem singuri dreptate. Suna brutal numai ca pare ultima solutie. M-am saturat de tipul asta de politica bazata pe compromisuri, minciuni si manipulare.
  Nici acum nu-mi vine sa cred ca m-am bucurat atat de putin de victoria USL. Nu pentru ca ii iubesc, ci pt. ca am scapat de alogenul de Basescu. A venit poate vremea sa nu mai avem incredere in papitoii astia de pe la televizor, cum s-or numi ei, Antonescu, Basescu, Ponta si restul. Urat din partea lor sa gandesca ca putem fii asa de usor pacaliti.

  Doamne Ajuta!

 5. Ciocan says:

  FARA UDMR!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend