SEGREGARE. Liderii UDMR Bihor şi ai bisericilor maghiare din Oradea cer înfiinţarea unei noi şcoli ungureşti

October 3, 2018 •separatism etnic •Views: 1467

În taină şi, mai ales, fără argumente clare, UDMR Bihor vrea să modifice reţeaua şcolară din Oradea. Susţinuţi de şefii bisericilor ungureşti, liderii formaţiunii cer înfiinţarea Şcolii Sigismund de Luxemburg prin “dezlipirea” claselor maghiare de la patru şcoli, într-o acţiune de segregare ce le-ar folosi doar politicienilor, nicidecum elevilor şi părinţilor lor, transmite publicația Bihoreanul.

Vezi și SEGREGARE ETNICĂ. UDMR și Biserica Romano-Catolică, presiuni pentru izgonirea elevilor români de la Colegiul „Unirea” din Târgu Mureș

Culmea este că printre oponenţi se numără inclusiv profesorii maghiari din cele patru şcoli vizate, care se tem că, de fapt, vor rămâne fără loc de muncă. Nu de alta dar, dacă în şcolile în care deja predau şi-au completat catedrele cu ore la clasele româneşti, în noua şcoală s-ar putea să nu mai aibă loc.

Din cele 32 de instituţii şcolare din Oradea, patru sunt cu predare în limba maghiară (liceele Ady Endre, Lorántffy Zsuzsanna şi Szent László, respectiv Şcoala Gimnazială Szacsvay Imre), iar alte 7 au clase de limbă maghiară (colegiile Mihai Eminescu, Iosif Vulcan, Traian Vuia şi şcolile Dimitrie Cantemir, Nicolae Bălcescu, Lucreţia Suciu şi Ioan Slavici). Situaţia nu este, însă, pe placul UDMR Bihor, ai cărei lideri fac demersuri ca în oraş să se înfiinţeze o nouă şcoală ungurească, o doleanţă pe care nici nu au exprimat-o, nici nu au explicat-o public.

Integral pe ebihoreanul.ro

FOTO: Cseke Attila, liderul UDMR Bihor, infooradea.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to SEGREGARE. Liderii UDMR Bihor şi ai bisericilor maghiare din Oradea cer înfiinţarea unei noi şcoli ungureşti

 1. Alex says:

  Buna seara, am si eu o ultima rugaminte din partea voastra, daca va rog: am vazut ca ati postat videoclipul cu Dragonu. Ei bine, intre timp, acum cateva ore, a postat si Cedry2k un video pe pagina sa de Facebook cu un interviu de 14 minute legat de referendum in care apar el, Dragonu si cu doctorul Virgiliu Gheorghe, iar eu abia acum l-am vazut. Il puteti posta si pe acesta pe site, daca va rog?
  Doamne ajuta!
  Aici aveti link-ul filmarii:
  https://www.facebook.com/cedry2krueger/videos/2349972248408657/

 2. Alex says:

  Buna, va scriu sa va rog daca puteti sa postati un articol despre urmatorul clip si sa il ajutam si noi pe Dragonu’ in lupta lui pentru referendum si familia crestina, cei anti-referendum din comentarii depasindu-i pe cei pro, iar videoclipul ajung de la mai multe like-uri decat dislike-uri la mai multe dislike-uri decat like-uri (800 de like-uri si 1000 de dislike-uri).
  Acesta este videoclipul cu pricina in care rapper-ul Dragonu isi cheama fanii la vot ca sa voteze DA pentru familia traditionala:
  https://www.youtube.com/watch?v=RDtKlnX48qE

 3. gutu says:

  Daca le permite legea nau decit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SEGREGARE. Liderii UDMR Bihor şi ai bisericilor maghiare din Oradea cer înfiinţarea unei noi şcoli ungureşti"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/segregare-liderii-udmr-bihor-si-ai-bisericilor-maghiare-din-oradea-cer-infiintarea-unei-noi-scoli-unguresti/