SEMNAL DE ALARMĂ. Primarul UDMR din Carei, ABUZ în serviciu şi DISPREȚ TOTAL faţă de istoria României

May 8, 2015 •Carei •Views: 2134

FOTO. Kovács Jenő, groful UDMR aflat la conducerea Primăriei Carei (magyar-hirlap.ro)

Amplasarea bustului regelui Ferdinand la 95 de ani de la vizita sa în Careii Mari a fost blocată în cursul anului 2014, de primarul Kovacs prin consilierii săi majoritari de la UDMR pe motiv că e …campanie electorală. Proiectul de hotărâre initiat de PNL Carei, prin care se solicita amplasarea bustului Suveranului României pe locurile vizitate de către acesta  în mai 1919, nu a fost bine văzut de coalitia antiromânească din primăria Carei, transmite Buletin de Carei.

Iniţiatorii proiectului au depus inclusiv un plan de situatie în care era marcat exact locul dorit, spre deosebire de locul actual de amplasament care nu dispune de nici un plan de situatie care să fii fost aprobat de Consiliul Local!

In conditiile în care Consiliul Judetean a achitat bustului realizat de sculptorul Radu Ciobanu pentru data de 21 mai 2014, dată la care  careienii aniversau 95 de ani de la vizita familiei regale în Careii Mari,consilierii UDMR si primarul Kovacs nu au fost de acord cu amplasarea lui în niciunul din parcurile orasului. Numeroase tratative au fost purtate de către conducerea CJ , preşedintele PNL Carei, consilierul Ilie Ciută si primarul Kovacs. Toate s-au lovit de neputinţa primarului de a decide ca bustul să fie amplasat în parc.

”mă  forţaţi să spun că rugămintea familiei Karolyi este să nu amplasăm pe nimeni  în  curtea castelului  înafară  de familia  lor.  Nu  forţaţi  lucruri ce nu e bine  să  forţaţi!”  sunt afirmaţiile primarului de la şedinţa din 24 iunie 2014, consemnate în Procesul Verbal al şedintei respective.

Foto și documente pe Buletin de Carei

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SEMNAL DE ALARMĂ. Primarul UDMR din Carei, ABUZ în serviciu şi DISPREȚ TOTAL faţă de istoria României"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/semnal-de-alarma-primarul-udmr-din-carei-abuz-in-serviciu-si-dispret-total-fata-de-istoria-romaniei/