Senatorul Iulian Urban: Adevaratul conducator al Romaniei UDMR, santajeaza Guvernul; consecinta : legea ANI trantita in Senat

May 5, 2010 •antiromanism, Iulian Urban, PCM, PD-L, PSD, UDMR •Views: 1642

Senatorul Iulian Urban scrie pe blogul sau:

Azi mi-am dat in sfarsit seama cine conduce Romania.
Nu, nu este vorba de PDL sau Guvernul Boc cum ati crede.
Romania este condusa de UDMR. Da, ati auzit bine. UDMR este forta politica care face toate jocurile politice din Romania.
Ceilalti, PDL, PSD sau PNL sunt doar simple planete fara viata ce graviteaza in jurul UDMR
Grupul UDMR din Senat a blocat azi discuţiile pe Legea unică a pensiilor după ce PDL prin membrii săi din Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor nu au votat un amendament al UDMR la Legea Educaţiei prin care Istoria României şi Geografiei României ar fi urmat să fie predate în limba maghiară. O chestiune cu care deputatul Croitoru de la PDL nu a fost de acord votand conform constiintei sale, a declansat furia UDMR.
Uitand faptul ca UDMR nu a sanctionat nici o clipa discursurile senatorului Frunda asupra carora am atras atentia aici [ http://www.urbaniulian.ro/2010/04/15/daca-udmr-considera-parlamentul-unicameral-si-pragul-electoral-de-10-ca-fiind-tendinte-dictatoriale-iar-legea-pensiilor-proasta-ce-mai-cauta-in-guvern/ ] , PDL s-a facut dintr-o data mic in Parlament in fata supararii maghiarilor; Cu mici exceptii parlamentarii PDL [ intre ele si subsemnatul ] s-au grabit sa-i sara la gat colegului nostru Croitoru desi modul in care a reactionat UDMR a fost unul santajist.
Nu s-a multumit doar ca a blocat dezbaterile pe legea pensiilor oprind pentru prima oara in istoria sa, o dezbatere a unei legi in Plenul Senatului de dragul unei solicitari politice ce nu avea legatura cu ce se dezbatea in Senat, lovitura mortala au dat-o la Comisia Juridica din Senat.
Aceasta s-a intrunit la orele 14:00 sa discute legea ANI.
Intrucat raportul era unul comun cu Comisia pentru Drepturile Omului, senatorul Frunda s-a comportat exact ca in opozitie, si astfel ne-am trezit ca total neregulamentar, UDMR-PSD-PNL au votat impotriva PDL in Comisia Juridica sustinand o tampenie : faptul ca dezbaterile pe legea ANI trebuie suspendate pana ce se publica decizia CCR in MOF desi in cursul diminetii de astazi, in plenul Senatului toate partidele politice votasera fara nici o problema, dezbaterea in procedura de urgenta a legii ANI.
Sigur dl. Frunda poate ca a simtit si o victorie personala in conditiile in care ANI anunta faptul ca-i verifica declaratia de avere [ http://www.urbaniulian.ro/2010/04/20/gyorgy-frunda-lia-olguta-vasilescu-marcel-hoara-verificati-de-ani/ ] insa este pur si simplu inadmisibil faptul ca la acest moment conducerea centrala a PDL accepta acest santaj al UDMR . Odata ce Plenul Senatului a dat un vot, nu se mai poate modifica nimic la Comisia de Raport ! Costurile acestui gest iresponsabil al UDMR sunt enorme.
Ganditi-va numai la faptul ca UDMR isi permite sa fie si la bucatele dulci ale guvernarii dar sa voteze in Senat cot la cot cu opozitia. Si nu a votat impotriva oricarui proiect de lege, ci a legii ANI care este vitala pentru Raportul pe Justitie al Romaniei.
Sabotand legea ANI se saboteaza interesul national, pentru ca vom ramane mai departe sub incidenta Mecanismului de Cooperare si Verificare . Aruncam la gunoi interesul national doar pentru ca UDMR a decis sa blocheze tot Parlamentul din cauza unui vot al unui deputat ce nu a fost de acord cu predarea unor materii in limba maghiara ? Ce urmeaza ? sa dam foc Romei dupa modelul lui Nero ?
CUM S-A VOTAT IN COMISIE

Pentru amanarea dezbaterii legii ANI au votat senatorii

1. Ion Rotaru [ PSD ]
2. Hassotti Puiu [ PNL]
3. Valer Marian [ PSD]
4. Bagiu Cristinel[ PNL]
5. Gerko Laszlo [ UDMR]
6. Sova Dan [ PSD]
7. Tutuianu Adrian [ PSD]
8. Frunda Gyorgy [ UDMR]
9. Grebla Toni [ PSD]

Impotriva amanarii dezbaterii legii ANI au votat senatorii

1. Urban Iulian [ PDL]
2. Ruset Ion [ [PDL]
3. Mircea Andrei Florin [ PDL]
4. Humelnicu Augustin [ PDL]
5. Anghel Iordanescu [ Independent ]
6. Fodoreanu Sorin [ PDL]
7. Nita C-tin [ PDL ]

Vezi http://www.urbaniulian.ro/2010/05/05/adevaratul-conducator-al-romaniei-udmr-santajeaza-guvernul-consecinta-legea-ani-trantita-in-senat/

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to Senatorul Iulian Urban: Adevaratul conducator al Romaniei UDMR, santajeaza Guvernul; consecinta : legea ANI trantita in Senat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Senatorul Iulian Urban: Adevaratul conducator al Romaniei UDMR, santajeaza Guvernul; consecinta : legea ANI trantita in Senat"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/senatorul-iulian-urban-adevaratul-conducator-al-romaniei-udmr-santajeaza-guvernul-consecinta-legea-ani-trantita-in-senat-2/