Senatorul Viorel Badea ia atitudine impotriva reactiilor xenofobe ale gruparilor extremiste din Italia

January 29, 2009 •Italia, Viorel Badea •Views: 1353

Biroul de presă al Senatorului Viorel Badea

Contacte Tel: 0734339071

Email:viorel.badea@senat.ro

COMUNICAT DE PRESA

Bucureşti

29/01/2009

Am aflat cu îngrijorare despre atacul xenofob a cărui victimă a fost conaţionalul nostru, Adrian Nichifor, proprietar al unui magazin de produse alimentare româneşti la Villalba, lângă Roma. In discutia telefonica pe care am avut-o astazi cu domnul Nichifor, acesta mi-a spus că au venit la el mulţi italieni să-şi exprime solidaritatea şi să condamne atacul de azi- noapte. L-am rugat pe Adrian Nichifor să nu răspundă provocărilor şi să-şi păstreze demnitatea de cetăţean român”.

“Constat ca o mare parte din presa italiana dezvolta exagerat si subiectiv fenomene care pot expune in mod fatal comunitatea romanilor din Peninsulă”, declară Viorel Badea, parlamentar ales în colegiul Europa-Asia şi Vicepreşedinte al Comisiei de politică externă a Senatului României.

“Din nefericire, antreprenorii romani seriosi sunt primii care pot deveni tinta unor acte de razbunare colectiva, datorita vizibilitatii pe care o au în comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea.

In urma cu cateva zile am încheiat prima mea vizită oficială în Italia şi am avut placuta ocazia sa constat o puternica schimbare de abordare pe care autoritatile italiene o au fata de comunitatea romanilor-italieni. Din pacate insa, constat cu surprindere ca anumite categorii nereprezentative de cetateni romani de diverse etnii cu mentalitate medievala se dedau la acte injositoare care pun in pericol dialogul pozitiv intre asociatiile noastre si autoritatile de la Roma.

In aceste conditii, condamn cu fermitate atat actele barbare si inumane ale celor care nu sunt demni sa se numeasca cetateni ai Tarii mele, cat si reactiile xenofobe ale gruparilor extremiste din Italia.

Fac un apel catre autoritatile italiene responsabile ca, in conformitate cu legea italiana, sa ii apere pe cei care pot deveni victime colaterale si sa ii pedepseasca pe adevaratii vinovati.

In acelasi timp fac apel la organizatiile reprezentative ale romanilor din Peninsulă sa se implice mai activ in dialogul cu autoritatile italiene pentru a identifica centrele de criza din interiorul comunitatilor in scopul prevenirii sau solutionarii situatiilor de conflict.

Ca vicepreşedinte al Comisiei de Politică Externă a Senatului României am demarat deja un dialog informal cu reprezentanţi ai Parlamentului italian, pentru a ne mobiliza şi a găsi împreună soluţii care să conducă la o mai bună integrare a românilor în Peninsulă.”

Senator Viorel Badea,

Vicepresedinte al Comisiei de Politica Externa

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Senatorul Viorel Badea ia atitudine impotriva reactiilor xenofobe ale gruparilor extremiste din Italia"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/senatorul-viorel-badea-ia-atitudine-impotriva-reactiilor-xenofobe-ale-gruparilor-extremiste-din-italia-2/