Senatul Franței a RESPINS ratificarea Cartei europene a limbilor regionale și minoritare

October 28, 2015 •Franta •Views: 2654

România a ratificat Carta europeană a limbilor regionale și minoritare încă din 2007, prin Legea nr. 282/2007 (textul legii aici). Această lege este utilizată de UDMR pentru maghiarizarea administrației publice locale din anumite zone din Transilvania, în special din județele Covasna și Harghita, și pentru impunerea limbii maghiare ca limbă oficială de stat în România. Gestul Senatului francez dovedește odată în plus ce acte de trădare națională s-au făcut în Parlamentul României pentru a face pe plac UDMR și pentru a pune umărul la federalizare României.

Senatul Franței, cu majoritate de dreapta, a respins marți proiectul de lege de ratificare a Cartei europene a limbilor regionale și minoritare, scrie cotidianul Le Monde, în ediția electronică, citat de Agerpres.

O sută optzeci de senatori au adoptat moțiunea de procedură asupra textului guvernului, depusă la 15 octombrie, votul lor antrenând automat respingerea proiectului de lege, care nu va mai ajunge să fie examinat în plen.

Sâmbătă, mai multe mii de persoane au manifestat în mai multe orașe din Franța în favoarea limbilor occitană (la Montpellier), bretonă (la Carhaix), bască (la Bayonne), alsaciană (la Strasbourg), corsicană (la Ajaccio) și provensală (la Arles).

FOTO: François Hollande, președintele Franței; theapollonianrevolt.com

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Senatul Franței a RESPINS ratificarea Cartei europene a limbilor regionale și minoritare"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/senatul-frantei-a-respins-ratificarea-cartei-europene-a-limbilor-regionale-si-minoritare/