SENTINȚĂ. Cum a ANULAT fostul prefect de Covasna drapelul municipiului Târgu Secuiesc…

November 6, 2012 •Prefectura Covasna •Views: 1804

Prefectul județului Covasna, dr. Codrin Munteanu

…și cum va câștiga actualul prefect recursul la Curtea de Apel Brașov pentru anularea drapelului județului Covasna

Antena 3 publica în urmă cu câteva zile știrea potrivit căreia Tribunalul Covasna a dat câştig de cauză Consiliului Judeţean în disputa cu Prefectura privind legalitatea steagului judeţului aprobat în anul 2008, informează Agerpres.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, a declarat vineri că Tribunalul Covasna a respins acţiunea intentată în contencios administrativ de Prefectură pe motiv că adoptarea steagului nu are un temei legal. Tamas a spus că prefectul Codrin Munteanu excelează în acţiuni care atacă direct ori indirect identitatea ori sentimentele naţionale ale secuilor, generând o stare de tensiune interetnică.

“Domnul prefect nu face altceva decât încearcă să creeze tensiuni etnice în zonă. Îl vom sesiza pe primul ministru Victor Ponta despre modul în care activează reprezentantul Guvernului în judeţul Covasna. Nu cred că astfel de acţiuni fac parte din programul guvernamental”, a spus Tamas Sandor.

Prefectul Codrin Munteanu a făcut recurs la sentinţă şi are convingerea că procesul va fi câştigat la Curtea de Apel Braşov. Acesta a explicat că a atacat în contencios administrativ hotărârea privind steagul pentru simplul motiv că în legislaţia românească nu sunt prevăzute aceste simboluri ale administraţiilor locale.

“Nu e prima sentinţă care se pierde la Tribunalul Covasna, dar la recurs toate au fost anulate la Curtea de Apel şi au fost câştigate de instituţia Prefectului (…)  Singurul simbol care poate fi aprobat de autorităţile locale este legat de stemă. Nu există în legislaţia românească steag al unităţii administrativ teritoriale”, a declarat Codrin Munteanu, arătând că şi predecesorul său, fostul prefect al judeţului Covasna Gyorgy Ervin, a atacat o hotărâre similară adoptată de Consiliul local Târgu Secuiesc, fiind prin urmare “pe aceeaşi parte a baricadei” la acest capitol.

Fostul prefect al județului Covasna, Gyorgy Ervin

Primul prefect care a atacat simbolurile ”secuiești” a fost Gyorgy Ervin. Și a câștigat irevocabil la Curtea de Apel Brașov!

Pentru a turna apă limpede în pahar și a lămuri cât se poate de clar lucrurile în acest caz pun la dispoziția presei de limba maghiară din România dar și a tuturor capetelor înfierbântate de spiritul șovinismului și revizionismului sentința Curții de Apel Brașov nr. 625/R pronuțată în dosarul nr. 2062/119/2009 în ședință publică la data de 06 iulie 2010 prin care instanța brașoveană a admis recursul formulat de Prefectul județului Covasna, Gyorgy Ervin, împotriva sentinței civile nr. 270/25.03.2010 a Tribunalului Covasna și a anulat irevocabil hotărârea nr. 152/27.10.2008 emisă de Consiliul Local al municipiului Târgu Secuiesc privind aprobarea modelului drapelului și al modelului fanionului municipiului Târgu Secuiesc.

Sentința Curții de Apel Brașov este cât se poate de clară: ”Instanța de recurs reține că legea a individualizat fără dubii care sunt simbolurile pe care le poate avea, în cazul de față, un municipiu, respectiv stema. Nu există în lege referiri la posibilitatea instituirii de către un consiliu local al unei unități administrativ-teritoriale a unor alte simboluri – cum sunt cele din prezenta cauză: drapel și fanion. Nu se pot asimila stemei alte simboluri întrucât legea nu prevede această posibilitate”.

Având în vedere sentința Curții de Apel Brașov în cazul drapelului municipiului Târgu Secuiesc care a fost declarat ilegal urmare unei acțiuni inițiate de către fostul prefect Gyorgy Ervin, care a atacat sentința Tribunalului Covasna, este doar o chestiune de timp până când drapelul județului Covasna (și ulterior și altele) vor fi declarate ilegale de către instanțele de judecată.

Prefectul județului Covasna, dr. Codrin Munteanu, nu a făcut altceva decât să respecte legea și sentințele pronunțate de instanțele din România în această speță pe un drum deschis deja de către fostul prefect Gyorgy Ervin.
Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to SENTINȚĂ. Cum a ANULAT fostul prefect de Covasna drapelul municipiului Târgu Secuiesc…

  1. […] SENTINȚĂ. Cum a ANULAT fostul prefect de Covasna drapelul municipiului Târgu Secuiesc… […]

  2. […] un drapel pentru simplul fapt că a fost anulat definitiv și irevocabil în iulie 2010 (documentul aici). În concluzie, cea vrea să facă Zgonea este la fel de ilegal ca și cee ce fac instituțiile […]

  3. […] Specific cât se poate de clar faptul că acțiunea prefectului Munteanu se referea în acest caz expres la drapelul așa-zisului ținut secuiesc arborat pe sediul Primăriei Ozun, nu la drapelul județului Covasna. Drapelul județului Covasna a fost atacat și el în instanță într-un dosar separat. În primă instanță CJ Covasna a avut câștig de cauză însă Curtea de Apel Brașov va anula și acest drapel, al județului Covasna, în același mod în care a anulat și drapelul municipiului Târgu Secuiesc. […]

  4. Ciocan says:

    The future looks good 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SENTINȚĂ. Cum a ANULAT fostul prefect de Covasna drapelul municipiului Târgu Secuiesc... "! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sentinta-cum-a-anulat-fostul-prefect-de-covasna-drapelul-municipiului-targu-secuiesc/