SEPARATISM pe criterii etnice la Teatrul de Nord din Satu Mare

February 27, 2019 •separatism etnic •Views: 1170

Intenția de separare a secțiilor română și maghiară a Teatrului de Nord este mai veche și arhicunoscută. Ca și element de noutate mai diferă doar mijloacele folosite. Dacă în trecut problema a fost abordată tranșant, evident fără sorți de izbândă, de această dată se lucrează cu ”mânuși”, transmite portalul presasm.ro.

Vezi și FOTO. Ungaria „cumpără” elevi în județul Satu Mare

Primul pas: atribuirea unei denumiri distincte

Potrivit informațiilor PresaSM, primul pas ar fi acordarea unei denumiri secției române a Teatrului de Nord. Primul pas s-a și făcut, iar în ședința Consiliului Local din 28 februarie s-a pus un proiect de hotărâre care are ca și obiect ”atribuirea denumirii de „Trupa Mihai Raicu” trupei secţiei române a Teatrului de Nord Satu Mare”.

Prin adresa înregistrată la Primăria municipiului satu Mare sub nr. 4583/25.01.2019 Teatrul de Nord Satu Mare a solicitat luarea în considerare a propunerii de a atribuii denumirea de „trupa Mihai Raicu” trupei secţiei române a Teatrului de Nord Satu Mare.

Integral pe presasm.ro

FOTO: presasm.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SEPARATISM pe criterii etnice la Teatrul de Nord din Satu Mare"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/separatism-pe-criterii-etnice-la-teatrul-de-nord-din-satu-mare/