SERIAL FOTO. Ce inseamna AUTONOMIA LOCALA IN COVASNA SI HARGHITA in viziunea UDMR: maghiarizarea spatiului public si AMENDAREA ROMANILOR care nu isi MAGHIARIZEAZA firmele!

June 16, 2011 •antiromanism, extremism maghiar, maghiarizare, Miercurea Ciuc, PCM, PD-L, sovinism maghiar, Tinutul Secuiesc, UDMR •Views: 1585

Singurul cotidian de limba romana din Harghita, Informatia Harghitei, titra in numarul sau din 2 martie 2011:

O firmă din Miercurea-Ciuc a primit avertisment din partea Primăriei că nu avea text şi în limba maghiară

La mijlocul lunii februarie, individul Csibi Barna depunea o sesizare către primarul municipiului Miercurea-Ciuc prin care atrăgea atenţia că mai multe ,,corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame aflate în cadrul municipiului Miercurea-Ciuc nu respectă prevederile art. 1 al Dispoziţiei nr. 1833/2005 […] emisă de primarul municipiului”. Mai exact, că pe acele firme nu apare şi traducerea în limba maghiară, iar acest individ dădea exemplul unei firmei şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ,,Oltul” al judeţului Harghita. De asemenea, în cadrul sesizării se mai face trimitere şi la două articole din Legea nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, la art. 27 (citat şi de reclamant) prevăzându-se: ,,preşedinţii consiliilor judeţene, primarii şi organele de control din cadrul autorităţii administraţiei publice locale şi judeţene au obligaţia să urmărească respectarea disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor în construcţii […] să aplice sancţiuni sau să se adreseze instanţelor judecătoreşti şi organelor de urmărire penală, după caz”.
În ceea ce priveşte ISU, Csibi Barna nu şi-a atins ţelul, şeful inspectoratului, col. Gheorghe Pop, precizând că este o unitate militarizată, astfel că nu se supune prevederilor Legii 215 (Legea administraţiei publice). Numai că sesizarea făcută de secui a dat roade în ceea ce priveşte societatea comercială. Potrivit unor angajaţi de acolo, această firmă a fost avertizată de Primărie să-şi schimbe panoul firmei, în caz contrar urmând să apară şi amenda.
Integral aici

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SERIAL FOTO. Ce inseamna AUTONOMIA LOCALA IN COVASNA SI HARGHITA in viziunea UDMR: maghiarizarea spatiului public si AMENDAREA ROMANILOR care nu isi MAGHIARIZEAZA firmele!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/serial-foto-ce-inseamna-autonomia-locala-in-covasna-si-harghita-in-viziunea-udmr-maghiarizarea-spatiului-public-si-amendarea-romanilor-care-nu-isi-maghiarizeaza-firmele/