SESIZARE catre Agentia Nationala de Integritate in cazul consiliului local Madalin Guruianu

September 2, 2010 •Agentia Nationala de Integritate, Madalin Guruianu, PNL, Sfantu Gheorghe •Views: 1672

From: Dan Tanasa
Date: 2010/9/2
Subject: Sesizare in baza Legii nr. 233/2002 – conflict de interese consilier local Covasna
To: sesizare@integritate.eu
Cc: integritate@gmail.com, ani.secretargeneral@gmail.com, tanasa dan

Atasat document semnat olograf

Catre,

AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE

In atentia Domnului Presedinte Alexandru Catalin MACOVEI
Sediul: Bd. Lascar Catargiu, nr. 15, sector 1, Bucuresti, cod 010661

Obiect: sesizare cu privire la situatia de incompatibilitate in care se afla consilierul local Madalin Guruianu, consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Sfantu Gheorghe, cu functia de „PR Manager” al Clubului Sportiv Sepsi BC din Sfantu Gheorghe

Stimate domnule Presedinte,

In baza articolului 51 din Constituia Romaniei si in baza Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) va inaintez prezenta petitie

In fapt,

Domnul Madalin Guruianu este, incepand din luna iunie 2008, consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Sfantu Gheorghe, judetul Covasna.
Inca de la inceputul mandatului sau domnul Madalin Guruianu conduce, ca si presedinte, Comisia pentru tineret si sport din cadrul Consiliului Local Sfantu Gheorghe. Conform paginii de internet a Primariei Sfantu Gheorghe, aceasta comisie „initiaza proiecte de hotarare avand ca obiect criteriile de finantare a proiectelor sportive”.
In acelasi timp cu pozitia sa de consilier local, domnul Madalin Guruianu este, din sepetembrie 2009, si „PR Manager” al Clubului Sportiv Sepsi BC din Sfantu Gheorghe, club sportiv finantat din fonduri publice. Astfel, in perioada anilor 2009-2010 echipa de baschet a Clubului Sportiv Sepsi BC a fost finantata cu nu mai putin de 900.000 de lei din fondurile Consiliului Local Sfantu Gheorghe. Coincidenta sau nu, de la data la care consilierul local Madalin Guruianu a fost numit in functia de „PR Manager” al clubului, in septembrie 2009, Clubul Sportiv Sepsi BC a primit din fonduri publice sume in valoare de nu mai putin de 650.000 de lei.
Consilierul local Madalin Guruianu este asadar, ca presedinte al Comisiei de Tineret si Sport din cadrul Consiliului Local Sfantu Gheorghe, aceeasi comisie care propune si avizeaza finantarea proiectelor sportive, in situatia de a propune, aviza si aproba fonduri publice substantiale din bugetul public al municipiului Sfantu Gheorghe catre clubul al carui angajat este.
In opinia mea aceasta situatie constituie un conflict de interese major, domnul Guruianu aflandu-se intr-o stare de incompatibilitate flagranta.
Avand in vedere cele sesizate mai sus va solicit demararea unei anchete pentru a cerceta legalitatea acestei situatii si sa imi comunicati, in termen legal, rezultatele cercetarii.

In speranta unui raspuns prompt,

Dan Tanasa

02 septembrie 2010

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to SESIZARE catre Agentia Nationala de Integritate in cazul consiliului local Madalin Guruianu

  1. Vanator de munte says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SESIZARE catre Agentia Nationala de Integritate in cazul consiliului local Madalin Guruianu"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sesizare-catre-agentia-nationala-de-integritate-in-cazul-consiliului-local-madalin-guruianu/