SFÂNTU GHEORGHE. Pentru Rompetrol limba OFICIALĂ de stat e limba MAGHIARĂ?

September 11, 2015 •Sfantu Gheorghe •Views: 5517

Pentru Rompetrol Sfântu Gheorghe limba oficială de stat este limba…maghiară. Clienții care intră în benzinăria din Sfântu Gheorghe a Rompetrol sunt salutați mai întâi în limba maghiară, limba oficială de stat în Ungaria.

Pentru ca bătaia de joc la adresa limbii române să fie completă, urarea în limba română începe cu literă mică, ”bun venit!”

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to SFÂNTU GHEORGHE. Pentru Rompetrol limba OFICIALĂ de stat e limba MAGHIARĂ?

 1. Dan says:

  Si ce? Preocupă-te tu de tine, asigură-te că ai toate informatiile/afisajele in romana. Lasa tu ca e si in maghiara. Rompetrol nu este in primul rand institutie de stat, ci o afacere care se dreseaza unor clienti, care in zona respectiva sunt 90% unguri. De unde e logic ca prima inscriptie sa fie in maghiara. Oamenii fac doar o afacere si incearca sa fie mai apropiati de publicul-tinta. Nu incalca nimic. M-am bucurat vara asta cand am fost prin Hargita/Covasna sa vad ca toate inscriptiile sunt si in romana. Inteleg ca in trecut era o problema asta si pe alocuri inca este si ar trebui semnalat de fiecare data. Dar faptul ca este inscriptie si in maghiara… Si ca e prima… WTF, care e problema ta?!

  • Dan Tanasa says:

   Tragi pe nas sau îți bagi în venă? Care 90% unguri? Unde ai auzit tu așa ceva? Evident că e problema lor, că doar e firmă privată, semnalam doar șovinismul lor.

 2. Laurentiu Radu-Frusina says:

  Nu ne place national-extremismul, dar se vehiculeaza idea de autonomie de multi ani de zile, si este normal sa ne intelegem dupa 1000 (o mie de ani) de convietuire… Problema, este mondialismul… si atitudinea care este mostenita de la comunism. Bine-inteles ca limba maghiara are drepturile ei, ca si limba romana, in zonele respective (judetul Covasna, judetul Harghita). Nu ne plac exagerarile voastre si nici neo-comunistii, care trag caimacul de ani de zile pe turta Securitatii Romane, desigur, este preferabila democratia (doar ea este sanatate pentru societate !) ; Pentru alte insinuari… va cautam !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SFÂNTU GHEORGHE. Pentru Rompetrol limba OFICIALĂ de stat e limba MAGHIARĂ?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sfantu-gheorghe-pentru-rompetrol-limba-oficiala-de-stat-e-limba-maghiara/