SFIDARE. Vicepremierul ungar, la Tuşnad: ”Ungaria trebuie să îşi asume autonomia minorităţilor maghiare aşa cum Israelul îşi asumă responsabilitatea pentru soarta evreilor din toată lumea”

July 25, 2014 •Ungaria •Views: 1719

Foto: Mediafax Foto / Adrian Popescu

Foto: Mediafax Foto / Adrian Popescu

de Adrian Popescu

Ajuns vineri la amiază la Tuşnad-Băi, pentru a participa la o discuţie despre autonomie la ediţia a 25-a a Şcolii de Vară ”Tusvanyos” – botezată ”Republica Tusvanyos” de Toro T. Tibor, discipolul lui Tokes şi succesorul acestuia la conducerea PPMT-ului – vicepremierul ungar Semjen Zsolt a punctat, în faţa unui auditoriu de circa 200 de persoane, câteva dintre direcţiile politicii budapestane destinate materializării conceptului ”naţiunii ungare suprafrontaliere unice şi indivizibile”.

Principalele direcţii sunt acordarea dublei cetăţenii şi obţinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a minorităţilor maghiare din ţările vecine Ungariei.

Integral pe Gandul.info

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to SFIDARE. Vicepremierul ungar, la Tuşnad: ”Ungaria trebuie să îşi asume autonomia minorităţilor maghiare aşa cum Israelul îşi asumă responsabilitatea pentru soarta evreilor din toată lumea”

  1. adabibi atilla says:

    A venit stramba-lemne cu circul ambulant, reumatismele au urcat la cap, bata-le vina!

  2. Catalin Balau says:

    Foamea dupa putere face ca acesti papusari politici de la Bucuresti sa trateze cu totala indiferenta aceste actiuni si declaratii antiromanesti.Incetul cu incetul tensiunile interetnice se acumuleaza…..si in clipa in care va ,,exploda”acest butoi cu pulbere numit fantasmagoric,,Tinut Secuiesc”papusarii politici din Bucuresti brusc vor deveni patrioti inflacarati.

  3. gaf says:

    a venit “stăpânul!” I se inalta steagul. Autoritati romanesti? Inexistente! Intr-o zi asta fixeaza granitele pe Carpaţi si atoritatile romanesti le accepta si cu asta basta. asta e drumul si se vede clar. Sa fii la guvernare cu o asociatie care vrea sa-ti distruga statul ce-l guvernezi depaseste schizofrenia, sa accepti ca un reprezentant al guvernului altei tari (Ungaria) sa declare in tara ta ca sprijina federalizarea ei si tu guvern roman sa taci – deci accepti – este dincolo de schizofrenie, este pura tradare. mai mult decat cere Ungaria si mai mult decat accepta Romania nu poate fi scris si nici nu mai are rost sa scrii. Carol al II-lea poate fi mandru. are urmaşi demni de el.

  4. IN SLOVACIA,SERBIA,UCRAINA,SLOVENIA,ACEST INDIVID AR FI INTORS DE LA GRANITA!!PROBABIL TARILE RESPECTIVE AU MINISTRU DE EXTERNE!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SFIDARE. Vicepremierul ungar, la Tuşnad: ”Ungaria trebuie să îşi asume autonomia minorităţilor maghiare aşa cum Israelul îşi asumă responsabilitatea pentru soarta evreilor din toată lumea”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sfidare-vicepremierul-ungar-la-tusnad-ungaria-trebuie-sa-isi-asume-autonomia-minoritatilor-maghiare-asa-cum-israelul-isi-asuma-responsabilitatea-pentru-soarta-evreilor-din-toata-lumea/