Singurul ziar din Covasna care mai scrie despre epurarea etnica a romanilor este cenzurat!

September 20, 2008 •Condeiul ardelean, Covasna, epurare etnica, separatism etnic, Ungaria •Views: 1110

Am simţit încă de la înfiinţare, din 1 decembrie 2006, că publicaţia noastră nu este una dorită de majoritatea personajelor de pe scena politică şi administrativă a judeţului Covasna (unde este editată), dar şi a „centrului” de peste Carpaţi, Bucureşti (unde este tipărită).
Lucru care nu ne-a deranjat deloc şi care ştiam că se va întâmpla, întrucât grupului care a gândit înfiinţarea acestui săptămânal nu i-a trecut nicio clipă prin minte să aştearnă în pagini nimicuri, linguşeli ori lecţii gata făcute, asemenea multor „specialişti” din presa românească şi ungurească aservită din Ardeal şi din România. Am continuat, deci, să ne facem datoria faţă de dumneavoastră, cititorii, şi faţă de Ţara aceasta sfântă, lăsată-ne în grijă de moşii şi strămoşii noştri.
Şi, uite aşa, tot făcându-ne noi datoria, până la urmă s-a întâmplat şi incredibilul: în anul de graţie 2008, într-un colţ al Uniunii Europene (mamă a democraţiei), mai precis la Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna, România, s-a retras un ziar de pe tarabă!!! Absolut dictatorial şi strigător la cer, dar, din păcate, adevărat! Împotriva tuturor actelor normative ale Statului Român şi ale Uniunii Europene în domeniul libertăţii presei şi al dreptului la libera exprimare, săptămânalul de atitudine şi cultură „Condeiul ardelean“ a fost retras din unele chioşcuri RODIPET de pe raza municipiului Sfântu-Gheorghe.
Cum ne-a parvenit vestea? Unul dintre cititorii şi, totodată, colaboratorii noştri a anunţat conducerea redacţiei, luni, 15 septembrie 2008, imediat după ce la unul dintre chioşcurile RODIPET nu a putut cumpăra „Condeiul ardelean” pentru că în dimineaţa respectivei zile ziarul fusese retras de pe tarabă, după cum a specificat chiar vânzătoarea, al căreia nume nu îl dăm publicităţii pentru că femeia, este clar, a fost doar o unealtă în mâna grupului de interese care a pus la cale acest atac mârşav, profund antidemocratic şi antieuropean, asupra publicaţiei noastre creştin-ortodoxe româneşti. Revenind, trebuie spus că, aproximativ o oră mai târziu, femeia i-a mai precizat cititorului nostru că acelaşi lucru, adică scoaterea din chioşc a ziarului, „i se ceruse şi colegei de la… (un alt chioşc, n.r.)”, care însă, spre meritul ei, a refuzat să returneze ediţia la sediul RODIPET.

Continuarea materialului in Condeiul Ardelean.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Singurul ziar din Covasna care mai scrie despre epurarea etnica a romanilor este cenzurat!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/singurul-ziar-din-covasna-care-mai-scrie-despre-epurarea-etnica-a-romanilor-este-cenzurat/