SLUGILE UDMR REACTIONEAZA! Atac grobian al Observatorului de Covasna la presedintele Forumului Civic al Romanilor din Har-Cov, dr. Ioan Lacatusu!

May 12, 2010 •antiromanism, Dr. Ioan Lacatusu, enclavizare, iredentism, Observatorul de Covasna, PD-L, revizionism maghiar, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 2152

Presedintele Forumului Civic al Romanilor din Harghita, Covasna si Mures, dr. Ioan Lacatusu, este atacat mizerabil de catre cotidianul de limba romana Observatorul de Covasna, cotidian controlat de catre presedintele PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, si de catre presedintele PDL Sfantu Gheorghe, Dan Manolachescu, ambii fiind colegi de viziuni autonomiste cu UDMR-istii Antal Arpad si Tamas Sandor. Dupa cum am scris de mai multe ori si dupa cum se poate observa cu ochiul liber, la o simpla analiza a materialelor promovate de catre Observatorul de Covasna, cotidianul este unul de limba romana dar de orientare filomaghiara si pro autonomista pe criterii etnice a maghiarilor din Covasna si Harghita. Dan Manolachescu a si fost premiat de catre comunitatea maghiara din Romania cu Premiul Julianus pentru serviciile aduse in promovarea autonomiei maghiare.

Atacul parsiv si grobian al celor de la Obsevatorul de Covasna vine dupa ce zilele trecute Lacatusu a reactionat printr-o scrisoare deschisa fata de lipsa Asociatiei pentru Comunitate (un ONG controlat tot de catre Guruianu si Manolachescu, si care se pretinde aparator al intereselor romanilor si reprezentant al intereselor comunitatii!) de la dezbaterile privind modificarea mai multor denumiri de strazi din municipiul Sfantu Gheorghe, care ar urma sa fie maghiarizate in mare parte, la initiativa primarului UDMR Antal Arpad.

“Geniile” locale Daniel Santa, Florin Cherestes (foto stanga, ambii alaturi de Madalin Guruianu si Dan Manolachescu) si Viorel Iordan (foto dreapta, singur) sunt cei care conduc, de fatada, cotidianul Observatorul de Covasna, controlat in realitate de catre Manolachescu si Guruianu si de catre primarul Antal Arpad.

Dar cine sunt cei care, la comanda lui Antal, Manolachescu si Guruianu, publica un atac la adresa dr. Ioan Lacatusu, cel care a reusit sa obtina un titlu de doctor in sociologie si a publicat deja mai multe lucrari in domeniu? Daniel Santa este un onanist cu pretentii de jurnalist, fara studii in domeniu, ajuns manager al cotidianului dupa ce Manolachescu a fost uns sef la PDL Sfantu Gheorghe. Santa are, din cunostintele mele, studii de drept la o facultate particulara cu trei stundeti din Brasov. De numele lui Cherestes si a lui Iordan nu se leaga nicio realizare in domeniul intelectual. Primul a fost o adevarata vedeta in Sfantu Gheorghe, cunoscut pentru bataile pe care i le impusca in public unei foste iubite (asa zice gura targului!). Asadar, cea mai mare realizare intelectuala a celor care se afla in spatele acestui atac sunt ragaiturile de la masa si laba de control din fiecare dimineata!

Desi nu sunt de acord cu foarte multe din reactiile, sau lipsa reactiilor, domnului Lacatusu, consider ca acest atac este unul parsiv, orchestrat de catre o gasca de maimutoi, slugi ale UDMR si PCM. Este cel putin scarbos ca o gasca de semidocti a caror unica ocupatie este mancatul rahatului si care nu au la un loc atata scoala care are Lacatusu, sa arunce cu noroi intr-o personalitate, asa cum este Lacatusu. Fiecare din noi are bubele lui, mai noi sau mai vechi, insa nimeni nu ii poate nega lui Lacatusu munca din ultimii 20 de ani pe care a pus-o in slujba adevarului si nu al slugarniciei, asa cum au facut-o multi altii in Sfantu Gheorghe sau in Covasna.

Despre caracterul si adevarata fata a celor de la Observatorul de Covasna am scris cateva randuri aici.

Va recomand si http://tanasadan.blogspot.com/2009/11/jurnalism-slugarnic-observatoul-de.html

si

http://tanasadan.blogspot.com/2008/11/tinutul-secuiesc-are-sustinere-media-in.html

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to SLUGILE UDMR REACTIONEAZA! Atac grobian al Observatorului de Covasna la presedintele Forumului Civic al Romanilor din Har-Cov, dr. Ioan Lacatusu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SLUGILE UDMR REACTIONEAZA! Atac grobian al Observatorului de Covasna la presedintele Forumului Civic al Romanilor din Har-Cov, dr. Ioan Lacatusu!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/slugile-udmr-reactioneaza-atac-grobian-al-observatorului-de-covasna-la-presedintele-forumului-civic-al-romanilor-din-har-cov-dr-ioan-lacatusu-2/