Slujbe romano-catolice oficiate în limba maghiară, în Bacău

January 23, 2019 •social •Views: 1868

Enoriașii romano-catolici maghiari din Bacău vor beneficia de slujbe oficiate în limba maternă, la biserica Sfântul Nicolae, de lângă Piața Centrală. Decizia este o premieră, iar decanatul de Bacău a anunțat deja enoriașii când vor avea loc slujbele, transmite publicația Ziarul de Bacău.

Vezi și ÎN ANUL CENTENARULUI MARII UNIRI. Ofensivă ungurească în Biserica romano-catolică din România

Beneficiari vor fi în principal ceangăii care s-au declarat de limbă maghiară, la recensământ.

Oficierea slujbelor în limba maghiară a fost inițiativa unui băcăuan, care, în septembrie 2018, a trimis o cerere către decanul Bisericii Catolice din Bacău, pr. Isidor Dâscă. Enoriașul a explicat că, potrivit datelor recensamantului din 2011, în Dieceza de Iași, 2.000 de persoane s-au declarat de limbă maternă maghiară. Numai în județul Bacău (în afara localităților Agăș și Ghimeș Făget) au fost numărați 1.500 de maghiari.

Integral pe zdbc.ro.

FOTO: zdbc.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

2 Responses to Slujbe romano-catolice oficiate în limba maghiară, în Bacău

  1. Lysa Nemes says:

    Falsche.. Wir sind… dabai.

  2. maria neicu says:

    Recensamant fals ! Si daca era un maghiar inscris pe liste venit in vizita , insinuantii intriganti tot ar fi profitat de ocazie pt a-si indeplini planurile lor de cotropire cu nesimtire , obraznicie si tupeu inimaginabil !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Slujbe romano-catolice oficiate în limba maghiară, în Bacău"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/slujbe-romano-catolice-oficiate-in-limba-maghiara-in-bacau/