ȘOCANT. UDMR incită la NESUPUNERE CIVICĂ în cazul steagului secuiesc. Gyorgy Frunda: Victor Ponta este de acord cu arborarea steagului secuiesc pe clădirile publice

April 12, 2013 •steagul secuiesc •Views: 2761

consiliul-national-secuiesc-arborarea-steagului-secuiesc-pe-institutiile-publice-este-legala-18444559După ce au primit semnale dure din partea presei de limbă maghiară, mai mulți lideri ai UDMR au ieșit zilele acestea la declarații pentru a îndemna primarii maghiari din Covasna și Harghita să nu dea jos steagul secuiesc de primării și instituții publice.

Cotidianul de limbă maghiară Szekely Hirmondo publică azi pe pagina sa de internet un interviu cu deputatul UDMR Marko Attila în care acesta îi incită pur și simplu pe primarii maghiari din Covasna și Harghita să nu dea jos steagul secuiesc de pe primării sau instituții publice și să ignore somațiile prefecților. ”Eu ca primar nu aș lua în considerare scrisorile și atenționările până ce nu s-ar nominaliza acel paragraf din lege care spune în mod neechivoc că este interzisă arborarea steagului secuiesc”, a declarat Marko Attila. (Detalii aici)

Consilierul premierului Victor Ponta a declarat ieri pentru cotidianul de limbă maghiară Haromszek că ”Un primar pune pe casa lui ce vrea dar pe primărie nu poate pune steagul fără hotărârea consiliului”. Întrebat dacă după adoptarea unei hotărâri de consiliu local stegul secuiesc va putea fi arborat legal, Frunda a declarat: ”din acel moment steagul (secuiesc) va fi arborat legal”. Frunda a mai declarat și faptul că punctul său de vedere pe acest subiect coincide cu punctul de vedere al premierului Victor Ponta. (Detalii aici)

Afirmațiile celor doi reprezentanți UDMR reprezintă instigări la nerespectarea unor sentințe judecătorești și minciuni sfruntate. Steagul secuiesc nu va putea fi arborat legal pe clădirile publice nici măcar dacă vor fi adoptate hotărâri ale consiliilor locale sau județene în acest sens întrucât legislația românească nu permite existența unui steag al unității administrativ teritoriale. Și spun asta pentru că steagul municipiului Târgu Secuiesc și cel al județului Harghita au fost anulate definitiv și irevocabil de instanțele din România. Nu pentru că erau secuiești, ci pentru că pur si simplu nu permite legea!

Vezi și SENTINȚĂ. Cum a ANULAT fostul prefect de Covasna drapelul municipiului Târgu Secuiesc…

BOMBĂ! DRAPELUL SECUIESC al județului Harghita ANULAT de Curtea de Apel Târgu Mureș! S-A FĂCUT DREPTATE!Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

20 Responses to ȘOCANT. UDMR incită la NESUPUNERE CIVICĂ în cazul steagului secuiesc. Gyorgy Frunda: Victor Ponta este de acord cu arborarea steagului secuiesc pe clădirile publice

  • panorica mihai says:

   Dl ponta sa si-l puna steagul ungurilor acasa la masa …pe balconul sau…..nu pe institutiile statului roman…ROMANIA NU ESTE A LUI PONTA! sa-i intre bine in cap…….

 1. Dacos says:

  Toata lumea se intreaba ce putem face ,cum sa luam o atitudine impotriva acestor provocari insa guvernul nu reactioneaza aproape deloc si atunci cand o face este doar ceva simbolic asa ca de ochii lumii.Eu propun sa sa facem o petite semnata online de toti cei care doresc sa vada ceva schimbat in aceasta atitudine pasiva a guernului,o petitie care apoi sa fie trimisa si la 1-2 posturi de televiziune ,1-2 ziare de tiraj adica in acest fel sa fortam mina celor in drept sa reactioneze legal.Nu este greu de realizat acest lucru…trebuie doar sa se doreasca cu adevarat.

  • panorica mihai says:

   f de acord
   sa facem o petitie sa semnam online…catre parlament…..pe f sunt f multi care sunt impotriva si fac comentarii…..f uniti ptr asa ceva….o sa propun si eu pe f sa vedem cum facem…trebuie neaparat…cu mii de semnaturi!

   • eu says:

    perfecta idee…daca se face aceea petitie as dori si eu un link sa o semnez…deja au intrecut orice masura…MEARGA-N PLM IN TARA LOR SI TOT STEAGURI SA-SI ARBOREZE!!!

 2. Anca says:

  Ceea ce vedem sunt numai efecte . Dar cauzele ?

 3. MariusM says:

  Oare cand vom vedea UDMR scos in afara legii ??…exista toate temeiurile legale pt aceasta … si ar fi si un bun exemplu pt extremisti a ceea ce ar putea urma.

  ps: oare ce rezultate ar da o strangere de voturi legat de aceasta ????

 4. sandel says:

  romania se face zdravan de ras in ochii europei,mai mult intareste si mai mult dorinta celor care nu ne vrea in spatiul shengen(deoarece nici macar legile din constitutie nu se aplica,de celelalte…numai legi nu se numesc) prin tacerea asta nesimtita a guvernantilor si prin ne-aplicarea legilor fundamentale din constitutia romaniei!
  tacere…este un fel de “favor”inspre UDMR,un favor care v-a costa scump tara,teritoriul si populatia lui in perioada imediat urmatoare!
  s-s dovedit de multe ori in istoria noastra ca…guvernul este un “papagal”!!!
  decizia finala v-a veni din partea populatiei romane care se vede ca nu sta cu mana-n san!
  asadar dragi compatrioti,noi vom face ordine in tara si sa-i reducem pe maghiari din romania la tacere,la o tacere normala si sa nu se mai gandeasca cu nostalgie la transilvania!
  TRANSILVANIA ESTE ROMANIA SI ROMANIA ESTE TRANSILVANIA!
  NU VA JUCATI CU RABDAREA ROMANILOR,NOI PUTEM SA FIM CEI MAI UNITI IN CELE MAI GRELE MOMENTE,ISTORIA O DOVEDESTE!

 5. iacob dorina says:

  Deci sa-nteleg!M-am intors dupa zece ani din Grecia in ROMANIA.Am gresit cumva adresa?!

 6. Ce tot doresc astia de la UDMR nu am sa inteleg niciodata …

 7. Andreea Soare says:

  Legea nu poate fi aplicata decat prin aplicarea hotararilor judecatoresti. Din fericire, in aceasta privinta, din cate am inteles, acolo Justitia isi face datoria. Daca nu vor fi si magistratii intimidati intr-un final…Iar daca exista hotarari judecatoresti legat de acest subiect, exista un articol in codul penal care stipuleaza clar ca o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila se aplica, nu se discuta, sub rezerva unor sanctiuni.Deci, daca nu se aplica o hotarare judecatoreasca,se face plangere penala impotriva Primarului si a consiliului local. Ganditi-va ca dupa steagul secuiesc urmeaza legea minoritatilor si aia e criminala…

  • precup mihai says:

   Da, s-au inteles. In Harghita punerea in aplicare a sentintei Curtii de Apel Tirgu Mures cu privire la steagul secuiesc este impiedicata de prefect si politie, care se face doar ca face ceva. Iar procurorii se fac ca nu inteleg care e treaba cu sentinta. Facem pariu ca nu se respecta sentinta irevocabila de la Tirgu Mures? Va asigur ca daca era vorba de niste romani care ar face asa ceva, de mult ar fi fost arestati. In Harghita si Covasna institutiilor statului roman le este frica sa aplice legea. Intr-adevar, este o disolutie a autoritatii statului acolo.

 8. SA IESIM IN STRADA ATUNCI..TREBUIE SA FIM AUZITI! NOI HOTARAM!

 9. Sorin says:

  Ok, Dane trebuie aplicata legea… de cine? Daca cei indrituiti in acest sens dorm in papuci sau sunt mai prosti ca noaptea si habar nu au de ce sunt pusi acolo, ba mai mult cei ce incalca legea sunt incurajati indirect, atunci cine aplica legea ?

 10. Ce este de facut, Dan? Ce sa facem in situatia asta daca guvernantii nu stiu sa faca ordine? Venim noi si dam steagul jos??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ȘOCANT. UDMR incită la NESUPUNERE CIVICĂ în cazul steagului secuiesc. Gyorgy Frunda: Victor Ponta este de acord cu arborarea steagului secuiesc pe clădirile publice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/socant-udmr-incita-la-nesupunere-civica-in-cazul-steagului-secuiesc-gyorgy-frunda-victor-ponta-este-de-acord-cu-arborarea-steagului-secuiesc-pe-cladirile-publice/