Sociologul Dan Dungaciu: În momentul acesta Ungaria este o problemă pentru regiune

March 14, 2014 •Ungaria •Views: 1518

dan dungaciu jocuri de putere realitatea tv rares bogdan

Sociologul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Relații Internaționale al Academiei Române, a fost prezent miercuri, 12 martie a.c., în emisiunea ”Jocuri de putere” de la Realitatea TV, moderată de Rareș Bogdan, unde a vorbit despre situația din Ungaria în contextul geo-politic est european și despre legăturile pe care Ungaria le are cu Federația Rusă. 

”…Ce se întâmplă acum în regiune este grav nu doar pentru România, este grav pentru întreaga regiune și, dacă vreți, pentru un tip de evoluție în sud-estul Europei care vizează Europa ca atare. Marele păcate al politicii extrene românești apropo de Ungaria a fost că de fiecare dată aproape a fost reactivă, a reacționat la cazuri mici, la chestiuni punctuale, fără să reușească să pună pe agenda europeană, deci nu la nivel local, nici măcar regional, ideea că în momentul acesta Ungaria este o problemă pentru regiune și chiar, dacă vreți, o poartă de intrare deschisă, tot mai deschisă, a unor influențe de alt tip, ne-europene, în special ale Federanției Ruse, care pot să primejduiască Europa ca atare…Ce se întâmplă astăzi în Ungaria este foarte grav…Ungaria are un statut privilegiat. Dacă România ar fi spus sau ar fi făcut un sfert din câte s-au spus sau s-au făcut la Budapesta cred că demult erau expulzați din Uniunea Europeană”, a declarat Dan Dungaciu.

Puteți urmări înregistrarea emisiunii aici.

Vezi și Acad. Dinu C. Giurescu: ”Dacă mergem tot așa, eu nu exagerez, în 20 de ani nu va mai exista stat român cu autoritate. S-a terminat! Nu se poate!”

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Sociologul Dan Dungaciu: În momentul acesta Ungaria este o problemă pentru regiune

  1. ROMAN Minoritar in secuime says:

    ,,Preşedintele Ungariei, Ader Janos, se va afla, din 17 martie, într-o vizită privată în judeţul Covasna, el urmând să participe, printre altele, la un spectacol de teatru, după care va merge la Muzeul Naţional Secuiesc, dar şi în judeţul Cluj, unde va vizita Castelul Banfy de la Bonţida“.
    Dl. Presedinte care este scopul si durata vizitei ??? Ati venit sa puneti cate o coroana la Ip si Traznea ???
    Pe toti mai marii de la Budapesta i-au apucat plimbarile. Sa le stea in gat. Blestematii!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Sociologul Dan Dungaciu: În momentul acesta Ungaria este o problemă pentru regiune"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sociologul-dan-dungaciu-in-momentul-acesta-ungaria-este-o-problema-pentru-regiune/