SOLICIT PUBLIC CLARIFICĂRI. Agerpres recunoaște ”ținutul secuiesc”?

June 13, 2013 •Agerpres •Views: 2011

Agerpres Liviu Dragnea UDMR tinutul secuiesc

Agerpres utilizează sintagma ”ținutul secuiesc” în locul denumirilor oficiale de ”Covasna” și ”Harghita”

Agerpres, agenția publică de știri a României, plătită așadar din fondurile publice, a ajuns să utilizeze sintagma ”Ținutul Secuiesc” de parcă ar fi vorba de vreo structură administrativ-teritorială a statului român, la egalitate cu județele.

Într-o știre publicată marți, Agerpres punctează reacția ministrului Liviu Dragnea la declarațiile iresponsabile ale președintelui UDMR Kelemen Hunor cu privire la ieșirea în stradă a maghiarilor în chestiunea regionalizării. Deși ministrul nu utilizează sintagma ”Ținutul Secuiesc”, Agerpres punctează faptul că ministrul ar fi arfimat că se va deplasa ”inclusiv în Ținutul Secuiesc”, de unde deduc că jurnalistul Agerpres care a redactat știrea are alergie la utilizarea cuvintelor ”Covasna” și ”Harghita”.

Gestul Agerpres reprezintă o gafă pardonabilă doar în măsura în care Agerpres va emite un comunicat de presă prin care să condamne acest gest. În cazul în care Agerpres nu va dezminți această mizerie înțeleg că agenția publică de știri și-a asumat termenul revizionism maghiar referitor la așa-zisul ținut secuiesc.Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to SOLICIT PUBLIC CLARIFICĂRI. Agerpres recunoaște ”ținutul secuiesc”?

 1. intel says:

  “Dragilor” xenofobi!

  Tara Secuilor a existat cu multe secole inainte ca cineva sa fi auzit de Romania si va exista si cand Romania nu va mai fi. In Tara Secuilor organizatia teritoriala era bazata pe scaune, nu judete (oricat de vechi o fi ele – Alex).
  Radu, ai auzit de Proclamatia de la Alba Iulia? Ai auzit de obligatia morala a cuvantului dat? Sau la tine cuvantul dat inseamna ca poti vorbi, si atat.
  Dane, din pacate pentru tine, se pare ca ceasul istoriei moderne a Romaniei a inceput sa bata. Cauta-ti un job decent ca toata lumea cinstita!

 2. Radu says:

  vezi ultimele bucurii constitutioanle USL..o sa inceapa sa ne fie dor de Boc

  ora 12:08 Amendament adoptat Art.6.- (1) Reprezentantii legali ai minoritatilor nationale pot infiinta potrivit legii privind statutul minoritatilor nationale, organe proprii de decizie si executive, cu competente privind dreptul la pastrarea, dezvoltarea si exprimarea identitatii lor.(Grupuri: UDMR)

  ora 12:10 Amendamnet adoptat Art.12.- (5) Minoritatile nationale isi pot folosi in mod liber, in spatiu public si privat propriile simboluri nationale care reprezinta identitatea lor etnica, culturala, lingvistica si religioasa.(UDMR )

  • Radu Panaite says:

   Se modifica si art 1
   Romania recunoaste rolul istoric in constituirea si modernizarea statului roman a Casei Regale, al minoritatilor nationale, al bisericii ortodoxe si al celorlalte culte religioase.

   Nu am nimic cu drepturile minoritatilor, dar sa inscrii in Constitutie un fals istoric este mult prea mult. Maghiari au luptat impotriva constitutiri statului roman in primul razboi mondial, au luptat pentru destructurarea statului roman in al doilea razboi mondial, doresc spargerea lui acum, bisericile maghiare asisderea au fost si sunt un factor de propaganda antiromaneasca si antistatala.
   O prostie si o blasfemie. Adica Avram Iancu si Kosuth Lajos au lupat impreuna sa faureasca statul roman. Patriarhul Miron Cristea si episcopul Marton Aron, asisderea. Milioanele de romani morti de fronturi de lupta, unii ucisi da maghiari sau aliat se rasolec in mormant.
   POti sa recunosti ca exista minoritati dar nu sa spui ca maghiari si bisericile maghiare au fondat statul roman.
   Acest articol nu doar ca este un fals istoric dar impune pe usa din dos statul multinational chiar daca romanii au majoritate de 90%. Rusine, Rusine, Rusine.

 3. Alex says:

  Aşa-zisul ţinut săcuiesc, asta e formularea corectă. Acest “ţinut” nu a existat niciodată, iar sintagma e inventată de fundaţia sioroşi după ’89 când boşorogul a început să-şi arunce tentaculele veninoase şi în ţara noastră, ţintind în special economia, dar şi destabilizarea prin finanţarea organizaţiilor ţigăneşti şi ale homosexualilor sau încercarea de-a ne strica relaţiile de bună-comuniune şi înţelegere cu fraţii maghiari.
  Pe de altă parte, Harghita şi Covasna sunt judeţe vechi, tradiţionale, singura greşală în trasarea graniţelor interjudeţene fiind “uitarea” unor localităţi ca Bicazul Ardelean sau Vama Buzăului în judeţul vecin, cu intenţia vădită de a slăbi numeric comunitatea românească.

 4. Trimite stirea ta si la

  Director general – Alexandru Ion GIBOI
  email: alex.giboi@agerpres.ro

  Director general adjunct – Cristian Dan DURLECI
  tel: 021.2076.118
  fax: 021.3170.702
  email: cristian.durleci@agerpres.ro

  Director general adjunct – Mario CRETU
  tel: 021.2076.103
  fax: 021.3170.702
  email: mario.cretu@agerpres.ro

  centrale@agerpres.ro;
  stiri@agerpres.ro;

  Sunt obligati – prin lege – sa-ti raspunda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SOLICIT PUBLIC CLARIFICĂRI. Agerpres recunoaște ”ținutul secuiesc”?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/solicit-public-clarificari-agerpres-recunoaste-tinutul-secuiesc/