Sondaj Romanian Global News: românii de pretutindeni vor candidaţi independenţi, din rândul lor şi nu sunt multumiţi de parlamentarii care îi reprezintă în Parlament

November 14, 2012 •diaspora •Views: 1870

Ca urmare a unui sondaj orientativ, online, realizat de Romanian Global News pe parcursul  mai multor luni la care au raspuns circa 2434 de persoane, romani din afara frontierelor in marea majoritate, a reiesit faptul ca romanii din Circumscriptia 43 Diaspora” doresc ca cei care ii va reprezenta la urmatoarele alegeri sa fie independenti si alesi din randurile lor, transmite Romanian Global News.

Astfel la intrebarea: “Credeți că parlamentarii aleși în Circumscripția 43 “Diaspora” ar trebui să fi locuit în ultimii cinci ani?

86 % dintre repondenti spun ca parlamentarii alesi in Circumscriptia 43 ar fi trebuit sa locuiasca “In comunitățile românești din afara României” si numai 14 % considera ca ar fi trebuit sa locuiasca “In Romania”.

La intrebarea :“Ce ați alege ca parlamentar?”, 72,9% dintre repondenti spun ca ar alege
Un candidat independent” si numai 27,1% raspund ca ar alege “Un reprezentant al partidelor

La intrebarea: “Sunteți mulțumit de prestația parlamentarilor care au reprezentat în ultimii patru ani pe românii din afara frontierelor în Parlament?”, un procent covarsitor de88,9% dintre repondenti raspund “NU” si numai 11,1 % dintre ei spun “DA” aratand ca sunt multumiti de prestatia parlamentarilor care ii reprezinta.

Nu putem sa nu observam modul in care partidele au ales viitorii candidati pentru alegerile Parlamentare din decembrie. Practic, cu mici exceptii, in mod discretionar partidele au stabilit candidati de la “centru” in profund dispret fata de doleantele comunitatilor romanesti.

Sursa: RGN PressTags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to Sondaj Romanian Global News: românii de pretutindeni vor candidaţi independenţi, din rândul lor şi nu sunt multumiţi de parlamentarii care îi reprezintă în Parlament

 1. Un român says:

  Mă reţin o persoană destul de informată şi sincer e prima dată când aud de… Circumscripţia 43 Diaspora. Asta ca dovadă când de activ este stimabilul reprezentant. Şi cât de mult sunt interesaţi de această diasporă. Dar… atâta vreme cât le-a adus un fotoliu cald sub fund… nu-i mai interesează nimic altceva.

  • Dan Tanasa says:

   Sunt patru deputați și doi senatori pe acest colegiu!

   • Un român says:

    Păi scuzaţi-mi ignoranţa domnule Tanasă dar nu e raportul de un deputat la 150.000 de oameni şi de un senator la 500.000 oameni. Deci făcând nişte calcule elementare noi, cei din afară, diaspora am fi cât? Un milion (2 senatori) sau 1.600.000 adică 2 senatori plus 4 deputaţi. Oricum ar fi, cifrele nu reflectă realitatea. Şi de-aici aş pleca..ei nici măcar nu ştiu cât înseamnă diaspora şi pe cine reprezintă.
    Ah… acum am intrat pe site-ul Parlamentului şi se pare că lucrurile stau mai rău. Un deputat pentru 70.000 de oameni şi un senator pentru 160.000. Deci şi mai rău. Ar însemna că noi afară suntem între 280 mii şi 320 mii de români. Să zicem că oficial suntem 2.500.000 în afară. Rezultă că două milioane nu sunt reprezentaţi în Parlament, că nu sunt luaţi în calcul…Prin urmare de ce aş mai vrea eu să mă reprezinte cineva când nu se deranjează nimeni să vadă cum stă situaţia.

    • Dan Tanasa says:

     De acord, doar că acest colegiu a fost făcut pe baza celor declarați cu dominiliul în afara României, care sunt căteva sute de mii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Sondaj Romanian Global News: românii de pretutindeni vor candidaţi independenţi, din rândul lor şi nu sunt multumiţi de parlamentarii care îi reprezintă în Parlament"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sondaj-romanian-global-news-romanii-de-pretutindeni-vor-candidati-independenti-din-randul-lor-si-nu-sunt-multumiti-de-parlamentarii-care-ii-reprezinta-in-parlament/