Sovini si ilegali! Primarul si consilierii locali din Gheorgheni le refuza romanilor accesul la informatii de interes public in limba romana.

October 9, 2009 • discriminarea romanilor, Gheorgheni, Harghita, iredentism, PCM, Prefectura Harghita, sovinism, UDMR • Views: 1036

Epurarea etnica a romanilor din Covasna si Harghita, o operatiune marca UDMR si PCM, cu sprijinul Statului Roman

O noua dovada a ceea ce inseamna descentralizarea in administratia publica locala atunci cand vine vorba de judetele controlate in totalitate, economic si administrativ, de maghiari este cea a paginii de internet a primariei Gheorgheni din judetul Harghita.
Astfel, prefectul judetului Harghita, Constantin Strujan, si chiar primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos (foto), confirma ceea ce am am observat si sesizat: primaria si consiliul local Gheorgheni publica, pe pagina de internet a autoritatii, informatii de interes public exclusiv in limba maghiara, incalcand legea nr. 544/2001 si dovedind inca odata sovinismul pur al “liderilor” comunitatii maghiare din Romania dar si “viata grea” pe care o are comunitatea maghiarilor din Romania.
Desi primarul a fost sesizat acum mai bine de o luna de catre prefectul judetului Harghita sa remedieze situatia, azi pagina oficiala a unei autoritati publice din Romania era in continuare exclusiv in limba maghiara, cateva sectiuni absolut irelevante fiind redactate in limba romana.

Cam asa arata viata romanilor din Gheorgheni acum, inainte ca Romania sa admita autonomia teritoriala a asa-zisului tinut secuiesc…Oare cum va arata viata lor dupa ce PD-L , PCM si UDMR vor enclaviza etnic zona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend