ȘOVINISM. În Anul Centenarului, drapelul României INTERZIS la Carei. Primarul UDMR: „Nu provocați maghiarii!”

May 30, 2018 • sovinism maghiar • Views: 2419

Proiectul Asociaţiunii ASTRA de amplasare a unui catarg  în municipiul Carei cu ocazia Anului Centenar, al sărbătorii Marii Uniri, a iscat  în Consiliul Local Carei animozităţi şi derapaje de la toleranţă, bună înţelegere şi nediscriminare, transmite publicația locală Buletin de Carei. Şedinţa din 27 aprilie a.c. a fost una deosebit de încărcată de declaraţii contradictorii şi dictatoriale din partea conducerii oraşului.

Vezi și EXCLUSIV. La Primăria Carei, condusă de UDMR, niciun leu pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României în ultimii 15 ani

Raportul de specialitate al biroului de Urbanism a fost nefavorabil acestui proiect. Comisia juridică şi cea de învăţământ au susţinut Referatul cu aviz nefavorabil iar comisiile de urbanism şi economică au dorit discuţii în plen. După lămurirea micilor discuţii legate de documentaţia tehnică, datorate faptului că nu au fost consultate în detaliu documentele depuse, primarul Kovács a intervenit afirmând că susţine referatul negativ deoarece acest proiect este o provocare la adresa locuitorilor din Carei.

Primarul Kovács Jenő a revenit în discuţii şi a întărit cele afirmate mai devreme: „Comunitatea maghiară a avut statui politice în Carei, Kolcsey şi Kosuth care au dispărut în anii 30. Acum în oraş există statui politice cum este  Monumentul Ostaşului Român, Vasile Lucaciu, Avram Iancu sau Simion Bărnuţiu. Dacă cineva crede că maghiarii nu îmi cer una alta se înşală… Dacă tot provocăm unde vom ajunge? Bine a zis Oneţ că e o sărbătoare a comunităţii româneşti. Nu provocați maghiarii!” au fost cuvintele primarului Kovács, care este şi preşedintele UDMR Carei.

În municipiul Carei nu există niciun român în conducerea oraşului ci doar membrii ai UDMR Carei, relatează Buletin de Carei.

Potrivit redacției Buletin de Carei, la ultimul vot pentru amplasarea catargului cu drapelul României cei 12 consilieri locali ai UDMR au votat împotrivă iar proiectul a fost astfel respins. În favoarea proiectului au votat doar cei 6 consilieri locali români, care aparțin PNL, PSD și ALDE. Liderul PSD Carei, consilier local, s-a abținut.

FOTO: Kovács Jenő, primarul UDMR din Carei.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

3 Responses to ȘOVINISM. În Anul Centenarului, drapelul României INTERZIS la Carei. Primarul UDMR: „Nu provocați maghiarii!”

  1. Constantin Morariu says:

    Respectul pentru ţară e invăţat din primii 7 ani de viață. Sau nu au acesti oameni buletin romanesc? Dacă nu atunci trebuie sa respectati legile si oamenii din această ţară!!! In caz contrar puteți pleca oriunde doriți nu vă obligă nimeni sa staţi in Romania! Aceasta e valabil pentru orice naţionalitate nu numai pentru unguri.

  2. Valeriu says:

    Mai ungurasilor,mai prietenilor, va dam un sfat ca la niste prieteni care ne cunoastem bine si cu care am impartit si bune si rele :Stati in banca voastra!!!!!!!!Altfel aveti de-a face cu noi,acestia care nu stim de gluma!!!Sunteti in Romania??Respectati pe romani si legile Romaniei!!Nu va intindeti la cascaval!!Nu profitati de bunatatea noastra!!!

  3. ion hodor says:

    Nu-i nici o problema,se stie ca suntem condusi de niste imbecili,iar puii de vipera sunt ocrotiti de cei de la cotroceni,ptr ca ei insasi sunt niste vanduti!Dar nepotii lui MIHAI,inca nu au murit,sa va pazeasca Dumnezeu ,caci a cam ajuns cutitul,va mutam cu tot cu tara hunilor,pan a in Saxonia! Pieriv-ar samanta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend