ȘOVINISM. În Miercurea Ciuc, fotbalul se joacă doar pentru maghiari

March 14, 2016 •Harghita •Views: 4514

Din păcate, în județele Harghita și Covasna șovinismul maghiar are promotori nu doar prin politicieni ci și printre sportivi. În loc să fie un mijloc de apropiere a românilor și maghiarilor din cele două județe, sportul este utilizat ca mijloc de promovare a urii antiromânești și a discriminării românilor.

Vezi și COVASNA. Incidente la meciul de baschet feminin dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și U Cluj. Dragan Petricevic: „Pentru mine există un singur imn oficial în această țară!”

„Se pare că cei din conducerea clubului FC Miercurea-Ciuc au ajuns la concluzia că fotbalul în oraş este dedicat doar vorbitorilor de limba maghiară. După ce au ornamentat arena în culorile secuieşti (roşu şi negru – în condiţiile în care în ultimii 30 de ani niciodată echipa de fotbal nu a purtat asemenea culori), acum cei din conducere şi-au dat-o cu totul în petic”, transmite redacția Informația Harghitei.

„La ultimul meci disputat pe teren propriu (cel de pe 5 martie), organizatorii au pus în oraş afişe doar în limba maghiară cu meciul. De asemenea, site-ul dedicat echipei, fkcsiszereda.ro, nu are secţiune şi pentru cititorii români.

Vezi și Pal Szombor, hocheistul care a terfelit tricolorul, nu regretă: “Ce am făcut rău?”

Considerăm că este de bun simţ de a nu etniciza un sport. Dacă peste tot în lume sportul este comparat ca un ambasador ce uneşte, se pare că indivizi precum Szondy Zoltán vor cu orice preţ să arate că sportul (în speţă fotbalul) poate fi folosit şi ca o armă împotriva unui segment de populaţie. Nu se ştie când neuronii din capul unora vor începe să se mişte şi să priceapă că nu poţi să asociezi o activitate sportivă unei etnii, mai ales dacă acea echipă (de fotbal sau de hochei) beneficiază şi de bani publici”, concluzionează jurnaliștii redacției Informația Harghitei.

Toată promovarea publică a clubului Fotbal Club Miercurea Ciuc (Facebook, pagină de internet etc.) se face exclusiv în limba maghiară.

FOTO: fkcsikszereda.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to ȘOVINISM. În Miercurea Ciuc, fotbalul se joacă doar pentru maghiari

 1. Nelutu says:

  Pentru a pune capat nesimtirii unguresti,singura solutie este inscrierea a unui numar cit mai mare de romani in Partidul Romania Unita,a carui emblema este Vlad Tepes!

 2. CEZAR HOTINCEANU says:

  CRED CA LE ESTE DOR UNGURILOR DE AROMA OPINCII ROMANESTI IN MIJLOCUL BUDAPESTEI ! AR TREBUI SA LI SE OFERE DOUA VARIANTE :
  1 SUNT ROMANI SI SE ALINIAZA CONSTITUTIEI ROMANIEI ;
  2 SUNT MAGHIARI SI PLEACA LA BUDAPESTA .
  SCURT SI CONCIS ! CE ETNIC MAGHIAR , CE LIMBA MAGHIARA ! LIMBA ROMANA !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ȘOVINISM. În Miercurea Ciuc, fotbalul se joacă doar pentru maghiari"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sovinism-in-miercurea-ciuc-fotbalul-se-joaca-doar-pentru-maghiari/