ȘOVINISM MAGHIAR. Cazuri noi de segregare etnică la Carei, girate de primarul UDMR

November 25, 2014 •UDMR •Views: 1667

Kovács Jenő, groful UDMR aflat la conducerea Primăriei Carei (FOTO: magyar-hirlap.ro)

Kovács Jenő, groful UDMR aflat la conducerea Primăriei Carei (FOTO: magyar-hirlap.ro)

Potrivit redacției Buletin de Carei, în municipiul Carei a avut loc o altă manifestare menită să iniţieze  noi fisuri în climatul bunei înţelegeri între etnii şi a respectului reciproc. Manifestările  discriminatorii şi învrăjbirea mai mult sau mai puţin conştientă între etniile conlocuitoare din Carei au girul primarului Kovacs prin tolerarea lor, prin refuzul amplasării de busturi ale personalităţilor româneşti din motive numai de el înţelese, prin refuzul tipăririi dicţionarului personalităţilor locale careiene (numai pentru că numărul românilor este mai mare decât al maghiarilor), prin organizarea de evenimente inaugurale cu program exclusiv in limba maghiară şi înşiruirea poate continua.

Vezi și PRIMAR UDMR. Românii din Carei își pot amplasa monumentele DOAR în partea românească a orașului DOCUMENT

Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, a avut loc o manifestare cu titlul din poza ataşată, iniţiată şi organizată de organizaţia tinerilor maghiari, despre care presa de limba română nu a primit înştinţare  iar afişul evenimentului a fost realizat exclusiv în limba maghiară!

Pentru o aniversare a 300 de ani de existenţă a  Grădinii viilor din municipiul Carei  nu s-a găsit de cuviinţă de către organizatori să fie realizat un afiş şi în limba română ca să aibă acces şi publicul larg, nu numai cunoştinţele lor.

Manifestarea are loc la 2 săptămâni de la dezvelirea bustului Sf. Florian, manifestare de amploare din centrul oraşului, stabilită a avea loc de sărbătoarea Sf Arhangheli Mihail şi Gavril la ora la care creştinii români erau în biserică şi unde toate explicaţiile şi programul artistic au fost exclusiv în limba maghiară, în prezenţa primarului Kovacs.

În timp ce românii din oraş au aniversat 150 de ani de la naşterea primului ministru al româniei, Ionel Brătiuanu, cu bustul mobil şi stau cu bustul regelui Ferdinand în depozitul sculptorului Radu Ciobanu, primarul Kovacs asistă la evenimente de inaugurare de statui cu titlu de protectoare a oraşului fără nici o explicaţie a istoricului şi semnificaţiei acesteia în limba română!

Detalii complete aici.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ȘOVINISM MAGHIAR. Cazuri noi de segregare etnică la Carei, girate de primarul UDMR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sovinism-maghiar-cazuri-noi-de-segregare-etnica-la-carei-girate-de-primarul-udmr/