STALINISM. Cotidianul ungar Magyar Nemzet afirmă că sunt agent al serviciilor secrete

February 16, 2016 •Ungaria •Views: 4509

Magyar Nemzet, unul dintre cele mai mari cotidiene din Ungaria, îmi dedică un material întreg în paginile sale în care, printre altele, afirmă că sunt agent al serviciilor secrete. Întocmai ca staliniștii, Magyar Nemzet mă terfelește și face acuzații fără a aduce niciun fel de probă.

Vezi și EXEMPLU DE BUN SIMȚ 2. Primarul UDMR din Vâlcele, la Ziua Națională cu eșarfa tricoloră și drapelul României

La puțin timp după ce am adus în atenția opiniei publice faptul că Magyar Nemzet, unul dintre cele mai mari cotidiene din Ungaria, vrea să-mi ia un interviu, am aflat că Magyar Nemzet a publicat, sub semnătura unui anume Lukács Csaba, un român de etnie maghiară născut în Harghita, un amplu material în care sunt terfelit și acuzat fără probe. Fără a proba în vreun fel afirmațiile, Magyar Nemzet afirmă, cât se poate de direct, că sunt agent al serviciilor secrete.

Stalinism în loc de jurnalism

Sub titlul „Cum lucrează serviciile secrete în ținutul secuiesc”, Magyar Nemzet îmi dedică un articol în care îmi analizeză activitatea și viața personală. Acuzații aduse sunt foarte grave: am familie, am un ONG și scriu pe un blog. Dar acuzația cea mai gravă este aceea că aș fi antimaghiar.

„În ținutul secuiesc lucrează agenți implantați care provoacă pentru a intimida populația pe de o parte și pentru a provoca pe de altă aparte în așa fel încât Bucureștiul să poată reacționa virulent. A sosit timpul să-i cunoaștem pe câțiva dintre ei”, afirmă Magyar Nemzet sub semnătura lui Lukács Csaba.

Articolul începe cu „dezvăluiri incendiare” despre viața mea. Sunt publicate informații despre blogul meu, despre articolele pe care le public și despre numărul de vizitatori pe care îi are blogul meu. Seria „dezvăluirilor” continuă cu analiza vieții mele personale, sunt publicate informații despre familia mea (acuzată că a fost colonizată în județul Covasna), despre studiile mele (informații pe care le-am publicat deja pe blog) și despre ONG-ul pe care îl conduc.

Ce relevanță au informațiile despre părinții mei, despre familia mea sau despre ceilalți membri ai ONG-ului pe care îl conduc? Absolut niciuna. Întocmai ca procurorii staliniști, redacția Magyar Nemzet transformă în acuzație orice informație din viața mea: sunt acuzat că am părinți și că am înființat un ONG pe care îl conduc. Foarte grav!

Sunt sigur agent al serviciilor secrete

„Agent sau informator? Am întrebat pe mai mulți oameni despre reprezentativitatea lui Dan Tănasă. Puțini au curajul de a a-și asuma nominal cele spuse pentru că le este frică că vor fi dați în judecată. Dar toți sunt de acord că există o legătură cu un anume serviciu secret. Și fiindcă apără oamenii din Spania și de curând din Germania este aproape sigur că este agent al serviciilor secrete externe. Căci altfel din străinătate nu ar putea ajunge atât de ușor la informații cu privire la cine a pus un steag secuiesc într-un sătuc mititel și astfel în câteva zile el deja face plângere cu fotografii atașate”, afirmă Magyar Nemzet.

Ce relevanță are faptul că eu sunt în Spania, Germania, România sau Ungaria? Niciuna, evident. Unica idee a articolului este aceea de a folosi orice informație care are legătură cu mine pentru a mă denigra. Sute de mii de maghiari locuiesc în SUA. Are Magyar Nemzet ceva să le reproșeze lor? Bineînțeles că nu.

Minciunile și afirmațiile lipsite de logică elementară sunt corelate cu informații despre viața mea personală pentru a mă denigra și a mă acuza de orice, unicul scop fiind acela de a instiga la ură împotriva mea.

„Așa știm că încă din perioada studenției a primit un premiu de la fundația omului de afaceri politician Dan Voiculescu și este sigur că el este un musafir destul de regulat al emisiunilor neprietene cu maghiarii de la Antena 3”, afirmă în mod mincinos Magyar Nemzet. Publicația Magyar Nemzet nu probează în niciun fel cele afirmate, scopul articolului nefiind acela de a proba ceva ci de a mă denigra.

Articolul conține și pasaje citate dintr-un material semnat de Hans Hedrich, președintele ONG-ului Neuer Weg, care afirmă, în mod stalinist, nici mai mult nici mai puțin decât că părinții mei au fost colonizați în Covasna și ca atare atât eu cât și părinții mei nu avem ce căuta acolo (detalii aici).

În articol este denigrat și șeful OPC Covasna, Mircea Diaconu, cel pe care UDMR se luptă cu disperare să-l înlăture din funcție. Motivul? E român și a fost surprins într-o fotografie alături de mine. Faptul că e român și faptul că a fost fotografiat alături de mine sunt argumente suficiente pentru ca Diaconu să părăsească conducerea OPC Covasna și, eventual, și județul Covasna.

Elitei politice și civice maghiare îi este frică de mine

Elitei politice și civice maghiare din România și Ungaria îi este frică de mine. Unul dintre cele mai mari cotidiene din Ungaria, Magyar Nemzet, dă glas acestei frici și publică la Budapesta un amplu material prin care încearcă, în mod stalinist, denigrarea mea și instigarea maghiarilor împotriva mea în speranța că cineva, vreun Csibi Barba mai hotărât, îmi va da cu un bolvan în cap și va pune capăt acestei frici.

Sunt acuzat că am părinți, că am un ONG, că am un blog și că scriu articole. Nimic despre procesele câștigate de mine în instanță, nimic despre zecile de decizii ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării favorabile mie prin care am dovedit că în Harghita și Covasna cei disciminați sunt românii, nu maghiarii. Nimic despre faptul că lucrez cu legi, cu probe, cu documente și fotografii. Practic, Magyar Nemzet mă acuză că sunt un jurnalist foarte bun.

Încă din 2011, UDMR a dat glas acestei frici pe care o au față de mine încercând să mă denigreze, instigând maghiarii la ură împotriva mea. Primul atac de anvergură a elitei politice maghiare la adresa mea a venit din partea liderului UDMR Demeter Janos, vicepreședinte al CJ Covasna, care afirma în 2011 că aș fi sprijinit material de către Biserica Ortodoxa Română sau ca in spatele meu s-ar afla o echipa sau organizatii civile. Evident, afirmațiile mincinoase nu au fost probate.

A urmat apoi președintele UDMR, Kelemen Hunor, care în 2013 afirma în mod mincinos că eu m-aș afla în spatele scandalului iscat după ce o elevă din Covasna a fost agresată la școală pentru că a purtat o bentiță în culorile drapelului României de Ziua maghiarilor, pe 15 martie.

În decembrie 2015, întrebat despre acuzațiile de terorism aduse unui etnic maghiar arestat la Târgu Secuiesc pentru că plănuia un atentat terorist, același Kelemen Hunor s-a arătat iritat de acțiunile mele într-un interviu acordat pseuso-jurnaliștilor de la Adevărul.

Dacă elita politică maghiară petiționeză instituțiile europene pentru a impune mult visata autonomie pe criterii etnice e maghiarilor din Covasna și Harghita (ca prim pas către indepedența Transilvaniei și apoi alipirea ei la Ungaria) atunci se cheamă că maghiarii utilizează dreptul lor la petiționare. Dacă eu fac același lucru cu instituțiile din România atunci sunt antimaghiar. Dacă UDMR și celelalte formațiuni extremiste maghiare militează pentru „apărarea identității maghiarilor” (în fond militeză pentru separatism pe criterii etnice) se cheamă că își utilizează drepturile constituționale. Dacă eu fac același lucru atunci sunt antimaghiar. Dacă UDMR, sau altă organizație extremistă maghiară, sesizează CNCD pentru discriminarea maghiarilor se cheamă că aplică legea. Dacă eu fac același lucru atunci sunt antimaghiar. Dacă UDMR sau alte organizații extremiste maghiare câștigă procese în instanță atunci se cheamă că aplică legea. Dacă eu fac același lucru atunci se cheamă că sunt antimaghiar.

FOTO: Prima pagină a publicației Magyar Nemzet de azi, 16 februarie și prima pagină a publicației Pravda, publicația oficială a Partidului Comunist al Uniunii Sovietice.
Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to STALINISM. Cotidianul ungar Magyar Nemzet afirmă că sunt agent al serviciilor secrete

 1. DORU IOAN says:

  D-le Tanase! E clar ca dusmanii dumneavoastra si implicit ai romanilor se inmultesc exponential cu nr. devoalarilor actiunilor mizerabile pe care le intreprind. Sunt insa multi care va urasc doar din auzite, pentru ca nu pot citi argumentele dumneavoastra nefiind cunoscatori de limba romana sau pur si simplu ca simpli participanti la ceva ce e pe cale sa devina “sport national”. Cunoasteti faptul ca multi dintre acesti manevraţi, sunt de fapt oameni de treaba, bine intentionati, carora le lipseste sursa alternativa de informare. Va propun deci sa va publicati materialele si in limba maghiara pe modelul “Corbilior Albi” care au un cont inclusiv pe Facebook.

 2. Radu says:

  Si daca ai fi omul serviciilor care ar fi problema ?! Bag mana-n foc ca printre secui sunt o gramada care is oameni ai serviciilor secrete de la Budapesta. Ar fi culmea ca romanii sa n-aiba acoperiti in seciume !

  • Dan Tanasa says:

   Evident, Transilvania e plină de cetățeni români care lucrează în favoarea Budapestei. Dacă aș fi făcut asta, atunci aș fi fost băiat fain. Dar cum nu lucrez pentru Budapesta atunci e bai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "STALINISM. Cotidianul ungar Magyar Nemzet afirmă că sunt agent al serviciilor secrete"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/stalinism-cotidianul-ungar-magyar-nemzet-afirma-ca-sunt-agent-al-serviciilor-secrete/