Statul român le plătește interpret de limba maghiară românilor Szocs și Beke, acuzați de terorism

February 10, 2016 •Targu Secuiesc •Views: 4155

Statul român le plătește interpret de limă maghiară extremiștilor maghiari Szocs Zoltan și Beke Istvan aflați în arest preventiv sub acuzația de terorism.

La începutul lunii februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestațiile celor doi extremiști maghiari acuzați de terorism și a decis menținere lor în stare de arest preventiv.

Soluția instanței pe scurt: „Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Szocs Zoltan şi Beke Istvan Attila împotriva încheierii din 26 ianuarie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, pronunţată în dosarul nr.457/2/2016 (234/2016). Obligă contestatorii inculpaţi la plata sumelor de câte 235 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care sumele de 35 lei, reprezentând onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu, până la prezentarea apărătorilor aleşi, se vor avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul cuvenit interpretului de limbă maghiară se va plăti din fondul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Definitivă”.

Cetățenii români de etnie maghiară Szocs Zoltan și Beke Istvan, născuți în România și educați în România, au probleme de relaționare cu statul român acum că sunt acuzați de fapte de terorism. Deși vorbim de doi tineri, nu de bătrâni de 70-80 de ani, cei doi nu pot sau nu vor să vorbească în limba oficială de stat cu autoritățile care îi acuză de fapte foarte grave. În mod cu totul ridicol, statul român le asigură celor doi cetățeni români interpreți de limba maghiară (evident, nu le neg acest drept), tot așa cum ar asigura spre exemplu interpreți de limba indiană sau mexicană dacă ar fi cazul.

Situația îmi pare o dovadă în plus a faptului că statul român pur și simplu refuză să-și exercite suveranitate pe întreg teritoriul său și asupra întregii populații aflate pe teritoriul său. O dovadă în plus a stupidității politicii de separatism pe citerii etnice a unităților de învățământ implementată la presiunea UDMR care a făcut ca niște cetățeni români, tineri educați în România, să nu poată relaționa cu instituțile oficiale ale statului decât într-o limbă străină.

FOTO: Beke Istvan, Szocs Zoltan, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Statul român le plătește interpret de limba maghiară românilor Szocs și Beke, acuzați de terorism

  1. Serban Vasile says:

    Este o rusine nationala si imposibila.Poarta buletin pe care scrie nationalitate romana,probabil Certificat de naster ca nascut in Romania si nu stie romineste,ba chiar i se acorda interpret din maghiara in romina?! Suntem penibili.Ce credeti ca milioanele de romini plecati in orice tara din lume pretind acolo sa li se vorbeasca in lb.romina?! Nicidecum,fiecare invata rapid,limba tarii unde a ajuns!Rau ca Parlamentul nostru nu se ocupa sa emita o lege prin care orice cetatean romin sa se exprime public si in orice nivel de scoala in romineste.Trebuie terminat odata cu porcaria asta si cu incapatinarea celor care NU VOR sa vorbeasca romineste.Sa mearga in tara in care se vorbeste limba care o practica ei!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Statul român le plătește interpret de limba maghiară românilor Szocs și Beke, acuzați de terorism"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/statul-roman-le-plateste-interpret-de-limba-maghiara-romanilor-szocs-si-beke-acuzati-de-terorism/