Steagul Uniunii Europene, incendiat la marşul ilegal al secuilor

March 12, 2014 •extremism maghiar •Views: 2017

drapelul Uniunii Europene incendiat Targu Mures miting extremisti maghiari Jobbik UDMR HVIM

FOTO: facebook.com

Astăzi, presa maghiară abundă în declaraţii ce descriu inocenţa participanţilor la Marşul Secuiesc de pe 10 martie de la Târgu-Mureş.

Cetăţeanul Toth Balint, purtătorul de cuvânt al Mişcării Tinerilor din cele 64 de Comitate declară că „media română a exagerat în ce privește acest scandal. În opinia lui adevărata problemă a fost neputinţa organizatorilor. ”Ce fel de luptă pentru autonomie este asta, dacă ne îngrămădesc, și ne aliniază ca pe niște gâște”, a subliniat Toth Balint, care nu a spus nimic despre faptul că marşul era neautorizat (!!!), nu a spus nimic despre blocarea minute întregi a traficului pe DN 15, drum de importanţă naţională, unde sute de maşini care veneau sau plecau spre Reghin – Bistriţa, au trebuit să aştepte până ce trece masa de manifestanţi.

Ba mai mult, aşa cum au fost difuzate imagini, unii conducători auto au fost ameninţaţii cu săbiile de către „husari”. Apoi, organizatorul marşului neautorizat, cetăţeanul Izsak Balazs, spune că „Ziua Libertății Secuilor a fost umbrită de atitudinea restrictivă a autorităţilor. Am crezut că într-o țară membră UE este de neconceput încălcarea drepturilor esenţiale ale cetăţenilor.”

Integral pe zi-de-zi.ro

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to Steagul Uniunii Europene, incendiat la marşul ilegal al secuilor

 1. papi says:

  N-a fost mars…a fost o plimbare de la locul comemorarii… Parca trebuia sa zboare oamenii de la Piata Postei spre locuinte… Va ascundeti dupa decizia incorecta si provocatoare a primarului, care stia bine, ca o multime de cativa mii de oamani nu va putea pleca de acolo fara nici o blocare de drum. A fost o decizie proasta, insusi jurnalistii romni recunosc acest lucru, la conferinta de presa al primarului. As fi tare curios sa vad cum intra in casele lor cei 10 mii de suporteri Steau sau Dinamo de pe stadioane…toti in rand…ca gasca bine crescuta… Povesti Domnilor… Provocari evidente din partea primarului la care din pacate au raspuns niste tineri irresponsabili, care nu reprezinta opinia majoritatii maghiare, care a cantat in drum spre prefectura pe trotuar si nu a scandat nimic sovin. Cei scandalagii nu reprezinta majoritatea.

  • Dan Tanasa says:

   Scandalagii de care vorbești tu sunt finanțați de UDMR, care e votat de maghiari. Unii mai vedem și dincolo de fum!

 2. Marius says:

  Pai asa se comporta si fundementalistii islamici din orientul mijlociu care dau foc la steagul SUA. Toata lumea din jurul lor le e dusman, iar ei sunt buricul Universului.

 3. ROMAN Minoritar in secuime says:

  ” …solicităm ca autorităţile române să înceteze de îndată lupta împotriva simbolurilor secuieşti, hărţuirea şi ameninţarea secuilor şi maghiarilor, dar şi ca guvernul să înceapă dialogul referitor la statutul Ţinutului Secuiesc”, a spus Balasz, potrivit Mediafax. ”
  Tare, nu ? Secuii sunt hartuiti si amenintati in Romania. Super democratic acest discurs. Nu ?
  Blestemul lui HOREA: „Voi mi-aţi mâncat capul şi m-aţi mâncat Judo fără de lege; preţul meu va fi pieirea voastră şi în chip de blestăm asupra fiilor voştri”

 4. Horia says:

  Atitudinea restrictivă a autorităților????
  Păi, în cazul ăsta, ce-a fost la Pungești, de exemplu? Ce-a fost la București, în ianuarie 2012, dacă acum a fost „atitudine restrictivă”?

  Imaginile de la mitingul ăsta trebuie neapărat difuzate și în străinătate, să vadă lumea cât de „oprimați” sunt minoritarii ăștia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Steagul Uniunii Europene, incendiat la marşul ilegal al secuilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/steagul-uniunii-europene-incendiat-la-marsul-ilegal-al-secuilor/