Subordonata primarului Antal Arpad s-a ales cu o sesizare la ANFP!

October 25, 2008 •ANFP, Antal Arpad, Covasna, Sfantu Gheorghe •Views: 1538

From: Dan Tanasa
To: petitie@anfp-map.ro
Cc: srp@anfp-map.ro; anfp@anfp.gov.ro; tanasa dan
Sent: Monday, October 20, 2008 3:08:53 PM
Subject: Petitie in baza legii 233/2002 – solicitare aberanta a unui functionar public

Catre,

AGENTIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

In atentia

Domnului Presedinte Jozsef BIRTALAN

Sediul: Str. Smardan, nr. 3, sector 3, Bucuresti

Obiect: sesizare privind solicitarea unei angajate a Primariei Sfantu Gheorghe adresata in baza legii 544/2001 unui cetatean al Romaniei

Domnule Presedinte,

In baza articolului 51 din Constituia Romaniei si in baza Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) va inaintez prezenta petitie

In fapt,

In data de 7 octombrie 2008 am primit, pe cele doua adrese de email personale, o cerere in baza legii 544/2001 adresata mie personal de catre doamna Fulop – Fuer Zelinda, angajata a Primariei Sfantu Gheorghe, judetul Covasna. Doamna Fulop este persoana de contact din cadrul Primariei Sfantu Gheorghe responsabila cu cererile cetatenilor pe legea 544/2001. Solicitarea a fost expediata de pe adresa zelinda@sepsi.ro, adresa oficiala a Primariei Sfantu Gheorghe in cazul solicitarilor de informatii de interes public prin internet. Obiectul acestei cereri, dupa cum reiese din solicitarea doamnei Fulop este, nici mai mult nici mai putin decat, o solicitare de informatii in baza legii 544/2001 privind numarul cererilor depuse de catre Dvs. in vederea solicitarii informatiilor” (!?).

Concret, functionara Primariei Sfantu Gheorghe imi solicita o situatie, defalcata pe judete, a numarului de solicitari (nu face referire la tipul lor) pe care le-am facut (nu face referire la destinatarul cererilor mele), fiind amintita Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Statului (FACIAS).

Trec peste socul unei astfel de solicitari aberante din partea unei reprezentante a unei autoritati publice locale si va reamintesc primele doua articole ale legii 544/2001:

art. 1 “accesul liber si neingradit al persoanei la orice informatii de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia Romaniei si cu documentele internationale ratificate de Parlamentul Romaniei”.

art. 2In sensul prezentei legi: a) prin autoritate sau institutie publica se intelege orice autoritate sau institutie publica, precum si orice regie autonoma care utilizeaza resurse financiare publice si care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, potrivit Constitutiei; b) prin informatie de interes public se intelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei”.

Avand in vedere acestea si datorita faptului ca, conform notei interne nr. 38896/15.10.2008 emisa de Compartimentul Resurse Umane al Primariei Sfantu Gheorghe, doamna Fulop-Fuer Zelinda este functionar public, va solicit sa cercetati in ce imprejurari a fost facuta aceasta cerere si care au fost masurile care au fost luate in acest caz.

In speranta unui raspuns prompt,

Dan Tanasa

20.10.2008

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Subordonata primarului Antal Arpad s-a ales cu o sesizare la ANFP!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/subordonata-primarului-antal-arpad-s-a-ales-cu-o-sesizare-la-anfp-2/