TERORISM. ÎCCJ: extremiștii Szocs Zoltan și Beke Istvan, încă 30 de zile de arest

May 3, 2016 •Targu Secuiesc •Views: 2670

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins vineri, 29 aprilie a.c., contestațiile membrilor HVIM Beke Istvan și Szocs Zoltan la decizia Curții de Apel București de prelungire a arestului preventiv în perioada 29.04.2016 – 28.05.2016.

Vezi și Statul român le plătește interpret de limba maghiară românilor Szocs și Beke, acuzați de terorism

Soluția pe scurt a Curții de Apel București menținută de Înalta Curte de Casație și Justiție: „În baza art. 234/236 C.p.p. rap. la art. 223 alin. 2 C.p.p. admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive în cursul urmăririi penale a inculpaţilor Beke Istvan Attila și Szocs Zoltan pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.04.2016 la 28.05.2016, inclusiv. În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 6 C.p.p. onorariul interpret de limbă maghiară pentru trei ore de interpretare, rămâne în sarcina statului și se avansează din fondurile Ministerului Justiției. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în ședința din cameră de consiliu din data de 20.04.2016.”

Decizia Înaltei Curți este definitivă.

FOTO: Beke Istvan, Szocs Zoltan, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "TERORISM. ÎCCJ: extremiștii Szocs Zoltan și Beke Istvan, încă 30 de zile de arest"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/terorism-iccj-extremistii-szocs-zoltan-si-beke-istvan-inca-30-de-zile-de-arest/