TERORISM. Szocs Zoltan și Beke Istvan, încă 30 de zile de arest

January 26, 2016 •Targu Secuiesc •Views: 1752

Curtea de Apel București a admis marți cererea DIICOT de prelungire cu 30 de zile a arestării preventive în cazul extremiștilor Szocs Zoltan și Beke Istvan, membri ai grupării “Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, în dosarul în care sunt acuzați că intenționau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc, transmite Agerpres.

Vezi și EXCLUSIV. Firma lui Beke Istvan, zeci de mii de lei din fondurile Primăriei Târgu Secuiesc DOCUMENT

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la instanța supremă.

Beke Istvan, cetățean român de etnie maghiară, a fost arestat preventiv pe 1 decembrie 2015, el fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și nerespectarea regimului materiilor explozive privind prevenirea și combaterea terorismului.

Ulterior, procurorii au extins cercetările în acest dosar și l-au reținut pe Szocs Zoltan, președintele grupării “Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, acuzat de instigare la săvârșirea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive.

FOTO: Beke Istvan, Szocs Zoltan, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "TERORISM. Szocs Zoltan și Beke Istvan, încă 30 de zile de arest"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/terorism-szocs-zoltan-si-beke-istvan-inca-30-de-zile-de-arest/