TOLERANȚĂ. Etnic maghiar din Transilvania: „Trăiesc în România, deci sunt român”

December 4, 2015 • Transilvania • Views: 14167

„Trăiesc în România, deci sunt român”. Asta afirmă un cetățean român de etnie maghiară într-un scurt interviu postat pe internet.

Cetățeanul român de etnie maghiară, care se pare că locuiește undeva în Transilvania, a afirmat într-un interviu acordat unei televiziuni în limba maghiară că se simte român.

”La grădiniță am învățat doar limba maghiară. Când m-am dus la școală nu știam deloc limba română și a trebuit să învăț limba română”.

Întrebat dacă e român sau ungur, el a firmă că e român, că vorbește limba maghiară și e jumătate maghiar. „Locuiesc în România deci sunt român”.

El se arată deranjat de atitudinea etnicilor maghiari din așa-zisul ținut secuiesc pe care o înțelege care cu care nu este de acord. „Nu e nicio problemă dacă avem o identitate româno-maghiară. E foarte bine” spune el.

Cum era de așteptat, opinia acestuia a stărnit furia maghiarilor care nu ezită să-l jignescă în comentariile postate pe internet.

Mi-ar face mare plăcere să-l cunosc pe acest etnic maghiar. Sper că nu și-a schimbat părerea între timp. Mi-aș dori să-i strâng mâna și să-i spun că România e mai bogată pentru că îl are. Să-i spun că e demn și cu bun simț. Și să-l rog să fie în continuare mândru că e etnic maghiar și că România are nevoie de etnici maghiari ca el. 

Vestea bună este că în România mai există astfel de etnici maghiari. Partea proastă este că au prea mult bun simț și nu se ridică deasupra în comunitățile lor, lăsând locul celor care promovează doar ura, șovinismul, intoleranța și revizionismul (a se citi UDMR, PCM, PPMT, HVIM etc.).

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

4 Responses to TOLERANȚĂ. Etnic maghiar din Transilvania: „Trăiesc în România, deci sunt român”

 1. […] Vezi și TOLERANȚĂ. Etnic maghiar din Transilvania: „Trăiesc în România, deci sunt român” […]

 2. Terchila says:

  Asa cum noi romanii ii toleram pe maghiari in alte orase si avem chiar prieteni,nu vad de ce ei vor altceva in zona cu majoritate maghiara.Am cativa prieteni maghiari si ne intelegem foarte bine,chiar daca eu nu vorbesc limba lor,cu toate ca as vrea sa o vorbesc…ce e rau in asta?

 3. Alexandru says:

  Bomba secuiasca pare a fi primul atac dintr-o serie de actiuni profund anti romanesti.
  A doua actiune s-a intamplat azi cand se ataca biserica.
  Actiunea 0 a fost cand s-au anulat fondurile pt Rep. Moldova.

  Asca-i cand ai presedinte si guvern straine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend