TRĂDARE NAȚIONALĂ. Cum au ajuns străinii proprietari pe 40% din pământul arabil al ţării

March 22, 2016 •social •Views: 14214

Modul în care au acționat politicienii români, de la Băsescu la Ponta, de la Tăriceanu la Mihai Răzvan Ungureanu, de la Udrea la Blaga, Boc și alții în cherstiunea vânzării pământului către străini este unul total împotriva neamului românesc. Trădarea intereselor românilor îi caracterizează pe toți acești indivizi care au putut face ceva pentru neamul ăsta dar nu au făcut-o.

Ţara noastră este singura din Uniunea Europeană care nu a notificat Uniunea Europeană pentru instituirea de restricţii la cumpărarea pământului de către cetăţenii străini, transmite Cotidianul.

Astfel s-a ajuns ca astăzi, 40% din cele 10 milioane de hectare de teren arabil din România să fie exploatat de către fermieri din alte state. Anul trecut românii au vândut un milion de hectare, iar în 2014 au fost anunţuri pentru 997.000 de hectare.

Mare parte din aceste suprafeţe au ajuns în mâinile străinilor pentru că puterea de cumpărare a lor e mult mai mare decât a fermierului autohton. ”Am o listă aici și sigur că este surprinzător, anul trecut au fost prezentate ca intenție de a fi vândute aproape 1 milion de hectare din terenul agricol al țării noastre. Deci vorbim doar de anul 2015”, a declarat ministrul agriculturii, Achim Irimescu, în cadrul emisiunii Viața Satului difuzată de TVR1.

De ce vin străinii în ţara noastră? Un răspuns l-a dat un fermier român: „În Spania, pământul e roșu. În Franța, au aparate de scos pietroaiele cât palma, turtite din nisip, ca să poată să cultive. În Anglia, numai nisip și noi avem minunea lumii și nu suntem în stare să ne uităm”, au fost cuvintele adresate recent de medicul veterinar și fermier Mihai Petcu la Conferinţă Naţională a Fermierilor.

România a liberalizat piața funciară la 1 ianuarie 2014, conform obligațiilor incluse în Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, ceea ce permite persoanelor fizice din UE să cumpere terenuri agricole în țară, demers care a modificat regimul existent până la finele lui 2013, când doar persoanele juridice aveau dreptul să cumpere terenuri agricole.

Vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, Valeriu Steriu, a dezvăluit cum sunt ajutaţi străinii să cumpere pământ în România, în timp ce fermierul român porneşte la drum dezavantajat.

Integral pe cotidianul.ro

FOTO: REUTERS/Bogdan Cristel, cotidianul.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to TRĂDARE NAȚIONALĂ. Cum au ajuns străinii proprietari pe 40% din pământul arabil al ţării

  1. ion says:

    romani il vor numai pentru subventii apia si nu-l muncesc.

  2. ion says:

    pai cred ca e mai bine sa-l lucreze strainii decat basescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "TRĂDARE NAȚIONALĂ. Cum au ajuns străinii proprietari pe 40% din pământul arabil al ţării"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/tradare-nationala-cum-au-ajuns-strainii-proprietari-pe-40-din-pamantul-arabil-al-tarii/