TRĂDARE NAȚIONALĂ. PNL a votat proiectul UDMR. 30 de străzi din Târgu Mureș ar putea avea denumiri din vremea Imperiului Austro-Ungar

June 2, 2015 •Targu Mures •Views: 8126

FOTO: Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș (radiomures.ro)

Aleşii UDMR şi cei din noul PNL-PDL din cadrul Consiliului Local Târgu-Mureş au votat ieri, 28 mai, un proiect de hotărâre care vizează denumirea aşa-zis „tradiţională” (a se înţelege denumirile din vremea Imperiului Austro-Ungar) a nu mai puţin de 30 de străzi din Târgu-Mureş, transmite cotidianul Cuvântul Liber.

Doar cei 4 consilieri PSD-UNPR au votat împotrivă, ceilalţi neavând obiecţii sau remuşcări când au apăsat butonul de vot. Comportament care arată clar o înţelegere „suspectă” între consilierii români care au votat proiectul (în frunte cu viceprimarul Claudiu Maior) cu cei de la UDMR! Primarul Dorin Florea, prezent la şedinţa de Consiliu, nu a luat cuvântul împotriva deciziei consilierilor colegi de partid, şi a decis să-i lase să voteze cum vor. Nu a fost o atitudine potrivită pentru un primar ROMÂN, care a jurat că va apăra interesele acestei ţări şi acestui oraş.

Integral pe cuvantul-liber.ro

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to TRĂDARE NAȚIONALĂ. PNL a votat proiectul UDMR. 30 de străzi din Târgu Mureș ar putea avea denumiri din vremea Imperiului Austro-Ungar

 1. bogdan says:

  Oare cand o sa trimiti o scrisoare la posta cum o sa scri? strada Transilvaniei nr 12/ Kossut Laios Utca nr. 12? 🙂 Interesant… Oare cine-i mai prost romanul, ungurul sau gaina? Eu inca sper ca ne-a mai ramas 1 neuron in cap!

  • Dan Tanasa says:

   Prost e cel care dă, nu cel care cere.

  • Istvan says:

   Drag bogdan,
   in primul rand prima propozitie a ta e cu greseala gramaticala: in loc de “Oare cand o sa trimiti o scrisoare la posta cum o sa scri?” corect este Oare cand o sa trimiti o scrisoare la posta cum o sa scrii ? (doi de i in loc de unul). Atat despre gramatica limbii romane si a atitudinii multor romani fata de ea. Poate in primul rand ar trebui sa invete romanii propria limba (fara greseli, daca se poate…) si dupa aceea sa aiba pretentii de la altii.
   In al doilea rand: fiind targumuresean stiu ca strada Transilvaniei este o strada relativ noua in municipiu si numele a fost intotdeauna strada Transilvaniei. Nu s-a pus problema schimbarii ei.
   In al treilea rand (daca pretindem catusi de putin respect unii de la altii) domnul amintit de tine se numea Kossuth Lajos si nu Kossut Laios. (eu nu as scrie si nici nu scriu Mihaly Emineszku in loc de Mihai Eminescu)
   Si in al patrulea rand (ca si un rezumat) inainte sa aruncam cu informatii in stanga si dreapta, ar fi de dorit ca sa acordam cateva minute pentru a ne documenta cu privire la ceea ce vrem sa comunicam cu altii.

   Toate cele

   • dr says:

    Fanele,

    numele kossuth nu poate fi dat niciunei strazi din Romania , acest individ ura romanii, de aceea orice incercare de a da numele lui unei artere din tara noastra este clar o provocare.

    te rog abtine-te, nu ne spune cum sa scriem din moment ce voi i-ati spus poetului vostru national petofi sandor, desi il chema Petrovics Sandor. tu trebuie sa stii numele romanilor pentru ca esti cetatean roman.

 2. daciana says:

  infiorator ce se petrece…e de fapt consecinta invatamantului fara istoria romaniei a prabusirii familiei si valorilor morale in avantajul banului de argint cu iz de tradare!
  statul roman ce pazeste si pe cine mai reprezinta de fapt domnule prim ministru si domnule presedinte al ROMANIEI?????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "TRĂDARE NAȚIONALĂ. PNL a votat proiectul UDMR. 30 de străzi din Târgu Mureș ar putea avea denumiri din vremea Imperiului Austro-Ungar"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/tradare-nationala-pnl-a-votat-proiectul-udmr-30-de-strazi-din-targu-mures-ar-putea-avea-denumiri-din-vremea-imperiului-austro-ungar/