Trădarea națională se plătește

April 25, 2010 •antiromanism, Elena Udrea, enclavizare, Ionut Tene, iredentism, Napocanews, PD-L, revizionism maghiar, separatism etnic, UDMR •Views: 2162

de Ionut Tene

De un an și ceva am evitat să mai scriu despre ministru Elena Udrea ceva. Nu mi s-a părut semnificativ ce a făcut ea într-un an jumătate în ciuda presei, care o vânează mediatic exacerbat. Știu că, acum un an și mai bine, am scris un editorial în care o criticam pe fosta blondă de la Cotroceni pentru că în proaspătul Guvern Boc din 2009 ocupase nejustificat un etaj întreg de la Palatul Victoriei, cu un tupeu peste măsură, pentru un minor minister al Turismului. Am primit atunci un drept la replică amabil în principiu, dar tăios în încheiere și cu o frază la final, care suna ca o amenințare. Nu am mai scris de atunci despre Elena Udrea, nu de frica amenințării, ci pur și simplu pentru că nu am încredere în oamenii ajunși în funcții în urma amantlâcului cu șeful statului, specific pentru o republică bananieră sau din Asia Centrală. Nu știu dacă sunt adevărate zvonurile că ar fi amanta lui Băsescu și sincer, ca un gentelman, nu mă interesează viața privată a unor oameni politici, deși de cele mai multe ori aceasta modifică acțiunile, cât timp ocupă funcții importante.

În ultima vreme, Elena Udrea mi-a atras atenția când a permis ministerului său ca România să fie prezentă la târgul de turism de la Budapesta, cu un stand separat, în care două județe din statul național unitar român erau prezentate ca entitate separată și separatistă sub denumirea inexistentă în catalogul juridic legal al țării: ținutul secuiesc. Deși a fost avertizată de presă pentru greșeala făcută, faptul că aduce o gravă atingere articolului 1 din Constituția Românei, Elena Udrea nu s-a oprit, ci dimpotrivă a recidivat. Mai nou, în plimbările prin Harghita și Covasna, ministrul turismului Udrea a declarat inacceptabil că aceste două entități administrative se pot prezenta ca și un brand propriu: ținutul secuiesc. Cum era firesc, și așa cum va obișnuit, portalul electronic Napocanews a reacționat imediat, la fel și corespondentul nostru din regiune Dan Tanasa. Acesta din urmă i-a și trimis o scrisoare deschisă prin care îi cerea ministrului blond al Turismului să nu mai încalce Constituția Românei, prin declarațiile sale și să nu mai promoveze separatismul și segregaționismul pe criterii etnice din Harghita și Covasna. Pentru cine nu cunoaște întreaga problemă, le reamintim că din 1990 în județele Harghita și Covasna s-a dus o politică radicală, de către UDMR, PCM și CNS, de epurare etnică. Procentul românilor a scăzut în zonă cu circa 20%, datorită unor acte segregaționiste înfăptuite de autoritățile administrative locale maghiare. Românii, ca în epocile de genocid etnic, au luat calea pribegiei în țară și în afara ei, fără ca autoritățile de la București, bine stipendiate electoral de magnați maghiari, să i-a măsuri de a opri exodul românilor, asemănător cu al evreilor din peninsula Sinai.

Elena Udrea în loc să-și ceară scuze opiniei publice române pentru declarațiile făcute împotriva unității statului național român îi răspunde lui Dan Tănase obraznic și iresponsabil, dovedind că s-a băgat într-o chestiune, care nu o înțelege și nu o pricepe. Noroc că Dan Tanase, un activist pentru drepturile românilor din HarCov,- la fel ca și ziariștii Napocanews -, îi răspunde demn și punctual ministrului: ”Inutil sa mai adaug faptul ca ministrul Elena Udrea reproduce aproape ca un papagal ideologia băsesciana privind binele poporului, indiferent că vorbim de poporul de la Braila, Plescoi sau Miercurea Ciuc, indiferent ca vorbim de romani sau maghiari. Pana una alta, in Covasna si Harghita maghiarii detin controlul institutiilor publice de peste 20 de ani de zile, nu romanii. Si dupa cum am demostrat aici, romanii, nu maghiarii, sunt epurati etnic in Covasna si Harghita. Fara sa spuna nimic, Udrea ma contrazice pe blogul sau vorbindu-mi de planurile sale cincinale dar fara sa imi raspunda concret la intrebarile si problemele subliniate de mine in scrisoare. Normal, eu nu ii pot aduce voturi. In schimb, UDMR-istul Antal Arpad, primarul din Sfantu Gheorghe, cel care i-a amenintat pe romanii din Covasna si Harghita cu soarta sarbilor din Kosovo ii poate aduce in schimb multe voturi, in ecuatia viitoare a candidaturii sale la functia suprema in stat… Printre altele, Antal Arpad consideră că Ținutul Secuiesc nu este încă un vulcan activ, lupta pentru autonomie de abia de acum va începe și nu este indiferent cum se va raporta la aceasta puterea românească de la centru, pentru că în funcție de aceasta se va decide dacă vom înainta înspre un Kosovo sau înspre Muntenegru, Tirolul de Sud, Catalonia – ”

În orice țară demnă și civilizată ca și Polonia, Germania sau Franța, după astfel de declarații împotriva propriei statalități, parchetul s-ar fi sesizat imediat, iar ministrul cu pricina ar fi fost demis și cercetat de procurori. Asta la ei. La noi, în schimb unde procurorii au devenit politici, iar SRI și SIE conlucrează la biznisurile politicienilor corupți și închid ochii la acțiunile de încălcare ale drepturilor românilor din HarCov și ale art. 1 din Constituție, mă aștept ca Elena Udrea să fie promovată președinte PD-L, iar în 2014 să candideze la Președinție, nu a României, pentru că statul nostru, cu astfel de miniștrii și servicii speciale iresponsabile, se îndreaptă spre disoluție.

Totuși, mă întreb când, și la noi, trădarea de țară se va plăti prin sancțiuni legale, morale și fizice foarte drastice, pentru ca politicienii aflați pe statele de plată ale unor interese străine și vremelnic la putere să fie dați exemplu unui popor dornic de dreptate, democrație și libertate națională?

Sursa: Napocanews

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to Trădarea națională se plătește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Trădarea națională se plătește"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/tradarea-nationala-se-plateste-2/