TRĂDAȚI DE BUCUREȘTI. Comunitatea Românilor din Serbia își încetează activitatea

January 22, 2016 •Serbia •Views: 3628

Cea mai importantă organizație românească (28 de filiale) din Voivodina și-a supendat activitatea ca urmare a faptului că Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni i-a respins finanțarea, dând bani în schimb organizațiilor afiliate autorităților sârbe. Mai mult decât atât Episcopul Episcopiei “Dacia Felix” a românilor din Serbia, Daniel Stoenescu, a trădat cauza românească dând o clădire pe care statul român a cumpărat-o special pentru a fi sediu al CRS, unei organizații controlate și finanțate de statul sârb, transmite corespondentul Romanian Global News din Voivodina.

Vezi și În timp ce guvernul României devine complice la dispariția românilor din Serbia, guvernul de la Budapesta investește 160 de milioane de euro în minoritatea maghiară din Voivodina!

Sâmbătă, 16.01.2016, a avut loc prima ședință a Consiliului de Conducere a Comunității Românilor din Serbia din anul 2016. Ședința a fost prezidată de vicepreședintele CRS dr. Ion Omoran, în prezența a 19 membri din 23 ai Consiliului Central. Din cauza imposibilității utilizării sediului central al CRS (fără curent și încălzire), ședința a fost ținută la Consulatul General al României din Vârșeț. Membrii Consiliul de Conducere CRS țin să mulțumească și pe această cale domnului consul Dan Constantin, se arată într-un comunicat publicat pe pagina CRS(http://www.comunitatea-romanilor.org.rs/) .

“Ședința a început la orele 14:00, fiind deschisă de vicepreședintele CRS dr. Ion Omoran, care a constatat existența cvorumului de lucru (19 din 23 de membri).

Vezi și Ministrul Dan Stoenescu în Ungaria. Nicio vorbă despre moștenirea Gojdu sau despre statuia interzisă a lui Șaguna din Jula

La punctul 1 au fost prezentate acțiunile CRS în anul 2015. S-a constatat că în anul 2015 nu a trecut o lună fără care CRS să nu fi organizat vreo activitate, și aici vom enumera doar câteva dintre ele: Marcarea Unirii Principatelor Române, Ziua Mihai Eminescu, organizarea spectacolelor de teatru pentru copiii români la școlile din Satu Nou și Sân Mihai, audieri la Agenția pentru retrocedări privind bunurile colective a românilor din Serbia, marcarea a 250 de ani de la înființarea localității Satu Nou, organizarea Zilei Românilor din Cuvin, participarea la Festivalul Românilor de Pretutindeni din Covăsânț, participarea la zilele orașului Chișineu-Criș, participare la a XIII-a ediție a Universității de Vară de la Izvorul Mureșului, participare la Festivalul Cântecele Munților din Sibiu, marcarea Zilei Limbii Române, introducerea orelor de limba română la Cuvin, participarea la Gala Premiilor de Excelență ICR din București, marcarea a 25 de ani de existență a CRS printr-un concert Gheorghe Zamfir…

Trebuie menționat, că din toate activitățile realizate, trei acțiuni au fost sprijinite și anume: Spectacolul de teatru pentru copii și Ziua Limbii Române de ICR, precum și marcarea a 25 de ani de existență CRS de DPRRP din cadrul MAE prin acțiuni proprii.

Integral pe Romanian Global News

FOTO: Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, Mediafax Foto

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to TRĂDAȚI DE BUCUREȘTI. Comunitatea Românilor din Serbia își încetează activitatea

  1. gaf says:

    “tehnocratii” din “guvernul meu!” Ce se poate astepta de la asemenea specimene tradatoare gen lipa sau stoenescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "TRĂDAȚI DE BUCUREȘTI. Comunitatea Românilor din Serbia își încetează activitatea"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/tradati-de-bucuresti-comunitatea-romanilor-din-serbia-isi-inceteaza-activitatea/