Tribunalul a dispus anularea hotărârii privind referendumul pentru “Ţinutul Secuiesc”

August 21, 2012 •antiromanism, Codrin Munteanu, extremism maghiar, iredentism, Prefectura Covasna, separatism etnic, sovinism maghiar, Tinutul Secuiesc, UDMR •Views: 1195

dr. Codrin Munteanu

Consiliul Judeţean Covasna a făcut recurs la sentinţa Tribunalului din Sfântu Gheorghe care a dispus anularea hotărârii privind organizarea referendumului pentru înfiinţarea “Ţinutului Secuiesc”.

Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă că hotărârea adoptată anul trecut de CJ a fost atacată în contencios administrativ de predecesorul său, Gyorgy Ervin, iar recursul se va judeca la Curtea de Apel din Braşov pe data de 21 martie 2013. Prefectul a mai menţionat că sentinţa Tribunalului Covasna a fost pronunţată în luna mai a.c, iar recent a primit documentele din care a aflat că aceasta a fost atacată în recurs de către emitent.

În noiembrie anul trecut, CJ a aprobat cu majoritatea voturilor reprezentanţilor UDMR şi ai Partidului Civic Maghiar, dar cu opoziţia Alianţei Româneşti, organizarea unui referendum pe data de 11 martie 2012 în cadrul căruia cetăţenii să fie întrebaţi dacă sunt de acord cu modificarea graniţelor judeţului şi cu înfiinţarea unei noi unităţi administrativ-teritoriale cu denumirea “Ţinutul Secuiesc”, care să cuprindă judeţele Covasna, Harghita şi o parte din Mureş, locuite preponderent de maghiari.

Fostul prefect Gyorgy Ervin a cerut retragerea hotărârii pe motiv că prezintă vicii de procedură şi pentru că nu a fost precedată de o dezbatere publică, aşa cum prevede legea, dar pentru că nu a fost retrasă a atacat-o în contencios administrativ.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor a declarat că justiţia va avea ultimul cuvânt de spus. “Timpul trece în favoarea noastră, pentru că eu sunt sigur că va veni vremea în care mediile politice româneşti şi instanţele vor accepta referendumurile ca mijloc democratic de exprimare a opiniilor, aşa cum e în alte ţări europene (…) În speţa concretă, eu cred că dacă unii politicieni români de la Bucureşti vor să creioneze judeţele din România fără să ne întrebe şi pe noi nu e normal”, a declarat Tamas Sandor. AGERPRES

Sursa: administrație.ro
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Tribunalul a dispus anularea hotărârii privind referendumul pentru “Ţinutul Secuiesc”

  1. Matei says:

    “Referendumurile ca mijloc democratic de exprimare a opiniilor, aşa cum e în alte ţări europene” – în alte ţări europene nu se acţionează atât de clar pentru dezmembrarea unui stat, pe criteriu etnic, aşa cum acţionează unii dintre liderii maghiari din România (separatism pe criteriu etnic care este interzis de tratatele UE).

    În alte state europene, civilizate, pe care Sandor Tamas încearcă să le bage pe gât cetăţenilor obişnuiţi din secuime (care nu au salarii de sute de milioane de lei, ca el, maşină la scară, beneficii de grof şi ani de huzur prin tot felul de vile şi palate, care, oficial, sunt “ale poporului secuilor”, dar locuite doar de unii), ca şi celor români, Sandor Tamas ar fi fost, de mult, deferit justiţiei şi condamnat la închisoare, pentru activităţi ilegale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Tribunalul a dispus anularea hotărârii privind referendumul pentru "Ţinutul Secuiesc""! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/tribunalul-a-dispus-anularea-hotararii-privind-referendumul-pentru-tinutul-secuiesc/