Tristețe și disperare mare în UDMR în urma deciziei CCR privind neconstituționalitatea Codului administrativ

November 7, 2018 •UDMR •Views: 1379

UDMR cere urgentarea adoptării unui nou Cod administrativ, care să ducă la eficientizarea administraţiei publice, transmite Agerpres.

Vezi și CODUL ADMINISTRATIV. UDMR sare la gâtul lui Iohannis: inacceptabil

Liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, a declarat marţi că Parlamentul trebuie să pună în dezbatere un proiect de lege revizuit, aceasta după ce Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit că noul Cod administrativ, adoptat în primăvară, nu respectă Legea fundamentală.

“România are nevoie de o administraţie publică mai modernă, de un cadru legislativ care, pe de-o parte, reglementează printr-un singur Cod diferitele domenii de specialitate ale administraţiei publice, iar pe de altă parte prevede o reformă reală a acesteia. UDMR a sprijinit adoptarea noului Cod administrativ şi sperăm că decizia CCR de astăzi va constitui numai un obstacol temporar în procesul de adoptare a unei legi adecvate, care va eficientiza administraţia publică din România (…) Parlamentul trebuie să dezbată un proiect de lege revizuit, în urma motivării oficiale a CCR, deoarece fiecare grup politic înţelege necesitatea adoptării unui nou Cod administrativ”, a declarat Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Senatorul UDMR a adăugat că, în urma propunerilor Uniunii, noul Cod Administrativ ar fi stabilit regulile unui sistem de administraţie publică mult mai modern, care să garanteze şi să extindă drepturile existente de folosire a limbii materne şi să reglementeze procesele specifice de descentralizare.

FOTO: Cseke Attila, liderul UDMR Bihor, infooradea.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Tristețe și disperare mare în UDMR în urma deciziei CCR privind neconstituționalitatea Codului administrativ"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/tristete-si-disperare-mare-in-udmr-in-urma-deciziei-ccr-privind-neconstitutionalitatea-codului-administrativ/