UCIGAȘUL DE ANIMALE. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a semnat pentru UCIDEREA ÎN MASĂ a animalelor fără stăpân

June 17, 2013 •Antal Arpad •Views: 2821

Antal Arpad

Primarul UDMR Antal Arpad, ucigașul de animale

Decizia autorităţilor din Sfântu Gheorghe de a eutanasia toţi câinii şi pisicile fără stăpân de pe raza municipiului, ca urmare a introducerii carantinei antirabice, a stârnit reacţii de protest din partea mai multor iubitori de animale, precum şi a Alianţei pentru Combaterea Abuzurilor din Braşov. Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare Covasna a instituit carantină antirabică în municipiul Sfântu Gheorghe, după ce în urmă cu câteva zile, în apropierea unei grădiniţe, a fost identificată o vulpe turbată. Carantina, care are scopul declarat de a preveni extinderea bolii, va avea o durată de trei luni şi presupune inclusiv prinderea şi eutanasierea tuturor animalelor fără stăpân din zonă.

Conducerea Alianţei menţionează însă într-un comunicat de presă că eutanasierea animalelor care nu suferă de boli incurabile reprezintă infracţiune şi se sancţionează ca atare. „Atragem atenţia asupra faptului ca Direcţia Sanitar-Veterinară (DSVSA) Covasna a dispus în mod ilegal eutanasierea tuturor animalelor carnivore fără stăpân găsite pe o rază de trei kilometri în jurul grădiniţei „Albă ca Zăpada”, precum şi capturarea prin tranchilizare de către Poliţia Locală Sfântu Gheorghe a acestora (…) Eutanasierea câinilor şi pisicilor care nu suferă de boli incurabile – nu prezintă semne clinice de rabie în acest caz – întruneşte caracteristicile infracţiunii de „cruzime faţă de animale’, respectiv ‘omorâre a animalelor cu intenţie” (…) faptă interzisă de Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, şi sancţionată cu închisoare între 6 luni şi 3 ani sau cu amendă penală”, se arată în comunicat. Mai mult, iubitorii de animale vor protesta cel mai probabil vineri în Sfântu Gheorghe pentru a îndupleca autoritățile să nu omoare atâtea suflete fără apărare. „Dacă noi nu încercăm să îi apărăm, cine o va face? Singuri nu pot, ei știu doar să ne iubească fără să ceară nimic în schimb. Pana cand vom mai permite asemenea crime?Pana cand milioane de suflete nevinovate vor muri in chinuri? Pana cand vom ramane indiferenti durerii si suferintei pricinuite de semenii nostri? Nu vrem caini si pisici in strada, dar nici sa ii vedem omorati fara mila de criminali care oricand ar putea omori si un om!”, a declarat pentru A.M.PRESS, Irina Anghel, una din persoanele care au anunțat că vor merge la protest.

De altfel, printre iubitorii de animale se speculează că există și un interes de afaceri în toată această poveste în care ar fi implicați medicul veterinar Kondor Attila – cel care este însărcinat cu eutanasierea animalelor – și soția acestuia care are funcția de consilier în cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe. Iubitorii de animale susțin că Primăria achiziționeză tranchilizantele necesare prin cabinetul medicului Kondor Attila. (Sursa: Roxana Dobre, A.M.PRESS)

Detalii despre acțiunea de ucidere în masă a animalelor din Sfântu Gheorghe mai găsiți aici și aici.Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

13 Responses to UCIGAȘUL DE ANIMALE. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a semnat pentru UCIDEREA ÎN MASĂ a animalelor fără stăpân

 1. This is unconscionable and vicious cruelty!!! Would you do this to a homeless child? Animals have feelings and emotions too. Please end this atrocity to homeless animals!!!!!

 2. adi says:

  Veneam spre casă şi unul dintre câini a sărit la mine. Am încercat să mă apăr, dar a intervenit o persoană spunând să las câinii în pace, că sunt ai lui. Au mai sărit vreo trei câini pe mine. Am fost muşcat de piciorul drept. Una dintre răni a fost atât de gravă încât au fost bucăţi de carne care s-au desprins şi mi-au căzut, prin pantalon, în pantof.

 3. Vlad Craioveanu says:

  Vreau sa stiu si eu DE UNDE STIU EI CA UN ANIMAL ESTE “FARA STAPAN” sau PROPRIETATEA CUIVA daca nu-l tin o perioada in viata – si daca tot il tin, ar putea sa-l tina perioada clasica de carantina si sa-l lase viu!

  Daca distrugi proprietatea cuiva cu premeditare, esti cam bun de Gherla – parerea mea!

  Cu PISICILE cum facem, concret?! Le punem si p-alea pe lant?!

  S’TETI DEMENTI!

 4. Doni Stith says:

  Stop killing all the dogs in Rominia

 5. de cluj says:

  nenorocitule, sper să ai aceiașisoartă !!! DORMI IN PACE ,BESTIE UMANĂ !!!

 6. A Whiteman says:

  This is absolutely disgusting in this day and age to be so barbaric, please reconsider there are many other options such as spay and neuter.

 7. shar w says:

  Dear Mayor, please bring your cats and dogs to us and we’ll return your lazy, uneducated, indolent, criminal Roma. Do we have a deal? Then we’ll kick you out of the EU – we have laws against animal abuse, you’re not civilised enough to understand our mindset. Backward Romania, ugh!

 8. atol says:

  Dane ai vazut brosura pe care udmr-ul vrea sa o trimita la Bruxelles?
  In conditiile date, tinand cont si de ceea ce se propune in noua constitutie cu privire la minoritati, consider ca er trebui sa inceapa o campanie impotriva revizuirii constitutiei .

 9. Kairen says:

  disgraceful and inhumane

 10. Pamela F says:

  Brutal and barbaric beyond belief – all civilised people look on this with horror and revulsion.
  A far more acceptable solution would be to provide subsidised neutering for animals,severe penalties for owners who did not comply, and who neglect or abuse their animals, and, for these poor unfortunate strays, HUMANE shelters, with neutering. The funding is there – use it for what it’s intended.
  If this can’t be managed alone,then seek assistance from reputable international animal aid organisations – the government must surely be aware of the severe damage this repulsive action does to the reputation of Romania all over the world.

 11. cetatean says:

  “”Responsabilizarea oamenilor şi conştientizarea obligaţiei pe care orice stăpân trebuie să o aibă faţă de câinele său. În spatele dragostei faţă de câinii vagabonzi, acolo unde ea este sinceră şi nu mercantilă, stă de cele mai mult ori o mare doză de iresponsabilitate. Nu este suficient să hrăneşti câinele aciuat pe lângă scara blocului. Orice animal domestic are nevoie de mult mai mult decât de hrană. El trebuie ocrotit, educat, supravegheat, tratat atunci când este bolnav, deparazitat şi nu în ultimul rând stăpânul trebuie să fie responsabil pentru acţiunile animalului. Degeaba sunt adoptate norme de convieţuire între oameni şi animale, dacă nu se ţine sub control populaţia de câini vagabonzi de al căror comportament imprevizibil nu răspunde nimeni şi pe care nu-l poate controla nimeni.””

 12. lach veronika says:

  iT IS CRUEL AND SHAMEFULL, ALL THE CIVILISED WORLD WILL ACCUSE YOU FOR THIS HORROR

 13. lach veronika says:

  This is cruel and shamefull, PLEASE, RECONSIDER your decision, it is the worse possible, all the civilised world will accuse you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UCIGAȘUL DE ANIMALE. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a semnat pentru UCIDEREA ÎN MASĂ a animalelor fără stăpân"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ucigasul-de-animale-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-a-semnat-uciderea-in-masa-a-animalelor-fara-stapan/