UDMR A PIERDUT PROCESUL. Sentință DEFINITIVĂ: desfăşurarea stagiilor clinice doar în limba română la UMFST Târgu Mureş nu este discriminare

June 6, 2019 •justitie •Views: 2220

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins ca nefondat recursul Asociaţiei Maghiare pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România (AMPMFR) împotriva hotărârii Curţii de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării, potrivit căreia desfăşurarea stagiilor clinice doar în limba română la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş nu este discriminare, transmite Agerpres.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Cristuru Secuiesc, AMENDAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

„Respinge recursul declarat de recurentă-reclamantă Asociaţia Maghiară pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România împotriva Sentinţei nr. 3051 din 14 octombrie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Obligă recurenta reclamantă la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 5.000 de lei în favoarea Univesităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş, cu aplicarea art. 451 alin. 2 din Codul de procedură civilă. Definitivă”, se arată pe portalul ÎCCJ.

Procesul a vizat o decizie a CNCD din luna octombrie 2013, luată cu majoritate de voturi, în care se arăta că în cazul susţinerii probelor practice numai în limba română la UMF Târgu Mureş (devenită UMFST între timp) nu constituie discriminare.

„Condiţia impusă prin Hotărârea Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş din 30 aprilie 2013, de desfăşurare a stagiilor clinice doar în limba română, nu constituie o faptă de discriminare faţă de studenţii care studiază în limba maternă, maghiara”, se arăta într-un comunicat de presă remis de CNCD în luna octombrie 2013.

Hotărârea CNCD a fost adoptată la acea vreme cu 6 voturi “pentru” şi 2 voturi „împotrivă”, cu opinie separată.

Decizia CNCD a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti de către UDMR şi Asociaţia Maghiară pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România (AMPMFR), care a respins acţiunea ca nefondată, iar ÎCCJ a menţinut această hotărâre.

FOTO: sikerado.hu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to UDMR A PIERDUT PROCESUL. Sentință DEFINITIVĂ: desfăşurarea stagiilor clinice doar în limba română la UMFST Târgu Mureş nu este discriminare

  1. Matei says:

    Hai să ne mobilizăm pe data de 28 Mai la București când va avea loc procesul pentru desființarea udmr intentat de domnul Cătălin Berenghi!

  2. Voicu Iulian says:

    E normal. De fapt, judecătorii s-au pronunțat pe o normalitate știută și de ei, de unguri. Doar că noi le permitem prea muuuult…Dacă nu le convine, drumul cred că îl mai știu. De nu, îi vom mâna noi ca pe oi!

  3. Constantin says:

    Nu stiu deca treaba asta trebuia discutata. Orice contravine Constitutiei Romaniei trebuie respins din start

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR A PIERDUT PROCESUL. Sentință DEFINITIVĂ: desfăşurarea stagiilor clinice doar în limba română la UMFST Târgu Mureş nu este discriminare"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-a-pierdut-procesul-sentinta-definitiva-desfasurarea-stagiilor-clinice-doar-in-limba-romana-la-umfst-targu-mures-nu-este-discriminare/