UDMR ANTIROMANIA. Nu sunt bani de pensii si salarii? Ungurii din Covasna pregatesc un "Galop National Secuiesc"!

June 14, 2010 •Antal Arpad, antiromanism, enclavizare, revizionism maghiar, separatism etnic, Sfantu Gheorghe, sovinism maghiar, Tinutul Secuiesc •Views: 1621


Pagina oficiala de internet a Primariei Sfantu Gheorghe anunta:

Ţinutul Trei Scaune plănuieşte organizarea unui „Galop Naţional Secuiesc”
La evenimentul numit Galopul Naţional organizat la Budapesta, au participat două localităţi din Ardeal. Sfântu Gheorghe a fost prezent a treia oară la acest eveniment , cu sprijinul Consiliului Local Ferencváros, care, împreună cu organizatorii, au plănuit organizarea unui eveniment simular în variantă secuiască.

La sfârşitul săptămânii trecute, Galopul organizat la Budapesta a avut un succes enorm. Localităţile prezente au dus cu ele specificul, obiceiurile şi tradiţiile populare distincte zonelor lor.
„Sfâtu Gheorghe şi Ferencváros au avut un stand comun, unde reprezentanţii Tour Info au făcut cunoscută reşedinţa judeţului Covasna, iar ciocolata de casă şi apa minerală au avut mare succes. „Locuitorii Ungariei cunosc oraşul Sfântu Gheorghe, am primit multe semnale că vin cu plăcere în Ţinutul Trei Scaune” – a declarat viceprimarul Sztakics Éva, care a reprezentat reşedinţa de judeţ la Micul dejun al Primarilor.

Reprezentanţii Consiliilor Locale, prezenţi la eveniment, au căzut de acord că acest eveniment întăreşte sentimentul de unitate naţională, şi s-a tras concluzia că Ungaria este un paradis hipic în Europa Centrală şi de Est, şi că merită să fie impulsionat turismul, în această direcţie.

Acestei idei i s-a alăturat şi Ţinutul Trei Scaune, mai ales că în acest an a fost organizată a X-cea Conferinţă Turistică din Trei Scaune sub sloganul turismului ecvestru. Aşa s-a născut ideea ca la anul să organizeze Galopul Naţional Secuiesc, în Ţinutul Secuiesc.

„ Avem nevoie de sărbători, de evenimente care să întărească sentimentul de unitate, iar un asemenea eveniment, poate fi un bun prilej în acest sens” – a explicat primarul Antal Árpád András, care, de asemenea, a participat la evenimentul din Budapesta. A mai mărturisit şi faptul că din primul moment a găsit sprijin la organizatori, şi se speră ca acest galop să preceadă evenimentul similar din Ungaria.

Din puctul de vedere al preşedinţilor Consiliilor Locale din Trei Scaune, ar trebui exploatate, şi în Secuime, posibilităţile ascunse şi avantajele turismul hipic. „Succesul primei recrutări de husari ne arată că secuii sunt un popor de călăreţi şi credem că şi Galopul Secuiesc va fi urmărit cu foarte mult interes” – a subliniat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

La cel mai mare concurs hipic din Ungaria s-au înscris 72 localităţi, anul acesta fiind invitate 9 localităţi maghiare de peste hotare. Pe lângă Sfântu Gheorghe, din localităţile din Ardeal, a mai fost prezentă şi localitatea Zăbala. Sursa aici.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to UDMR ANTIROMANIA. Nu sunt bani de pensii si salarii? Ungurii din Covasna pregatesc un "Galop National Secuiesc"!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UDMR ANTIROMANIA. Nu sunt bani de pensii si salarii? Ungurii din Covasna pregatesc un "Galop National Secuiesc"!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/udmr-antiromania-nu-sunt-bani-de-pensii-si-salarii-ungurii-din-covasna-pregatesc-un-galop-national-secuiesc-2/